- Liverpool var helt håpløse

Foto: Reuters/Scanpix

Mannen bak Cesc Fabregas og Lionel Messi slakter Liverpools ungdomssatsing.

Denne sesongen har på ingen måte utartet seg slik Liverpool hadde håpet i forkant, og etter Europaliga-exiten mot Atlético Madrid ligger storheten med tilnærmet brukket rygg.

Klovenduoen som eier klubben, amerikanske Tom Hicks og George Gillett, må nok ta på seg sin del av skylden for de dårlige resultatene, men spillerne må også ta noe ansvar.

- Trenger nye spillere
Liverpool-manager Rafael Benítez mener at årets stall rett og slett har vært for tynn, og at Merseyside-laget nå må forsterke kraftig til sommeren om de vil fortsette å være blant de største.

- Klubben har fortsatt et stort navn og en stor historie. Folk forventer at vi skal være med å kjempe i toppen, sier Benitez ifølge Sky Sports.

- Jamie Carragher og Fernando Torres har snakket om at vi trenger tre-fire nye spillere. Det er jeg enig i. Vi er nødt til å stille sterkere neste sesong, sier Liverpool-manageren.

Spanjolen må likevel innrømme at penger er et problem som er umulig å overse for den pengelense klubben.

- Sannheten er at vi ikke har råd til spillekjøp. En toppspiller koster rundt 15 millioner pund nå om dagen. Skal vi hente flere blir det fryktelig dyrt, så det bli opp til klubbens investorer om vi får lov til å forsterke i sommer, sier den skjeggete spanieren.

- Var helt håpløst
Liverpools eierduo har tidligere i vår annonsert at klubben nå er til salgs, men enn så lenge, og sannsynligvis heller ikke på en god stund, vil nye krefter ta over styringen på Anfield.

Det hjelper heller ikke særlig mye på situasjonen at Liverpools ungdomsakademi har vært skakkjørt i mange år.

- Det vi kom til her var helt håpløst. Under-18-laget hadde ingen spisser, spillerne brydde seg ikke om taktikk, og manglet grunnleggende forståelse for fotball, forteller ungdomstrener Rodolfo Borrell, som tidligere har fått fram spillere som Cesc Fabregas og Lionel Messi.

- Det er umulig å forandre på ting over natten, men vi jobber hardt og har hatt stor framgang de siste åtte månedene. Men vi har fortsatt et langt stykke igjen om noen her skal oppnå førstelagsnivå, sier den tidligere Barcelona-treneren.

Søndag møter Liverpool serieleder Chelsea til dyst på Anfield. For sistnevnte er dette en uhyre viktig kamp for å kapre ligatittelen, mens Liverpool ikke har fult så mye å kjempe for.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag