RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Livet mitt er ikke bra nå

Sist oppdatert:
Per Elofsson var mannen som skulle ta over tronen etter Bjørn Dæhlie. Slik gikk det ikke. Utbrenthet og overtrening har gjort veien tilbake lang.

Det er lenge siden vi har sett eller hørt noe fra den svenske skiyndlingen. Han har ikke konkurrert på et år, og i et åpenhjertig intervju med Aftonbladet forklarer han hvor tungt han har hatt det de siste årene.

- Forklaringen er helt enkel. Jeg trente fryktelig hardt og tok på meg altfor mange oppdrag ved siden av, med sponsorer og annet. Jeg havnet i en vond sirkel som var helt umulig å komme seg ut av. Til slutt var jeg langt nede, både mentalt og fysisk. Utbrent, rett og slett.

Tror sesongen ryker
Elofsson sier han er redd for at også denne sesongen ryker.

- Jeg er forberedt på det, sier han. Men jeg forsøker å tenke positivt. Jeg har vært ganske langt nede, og det kan rett og slett ikke bli verre.

Det har ikke blitt like mye trening på 27-åringen i år, noe som begynner å vises rent kroppslig.

- Da jeg var på mitt beste, veide jeg mellom 76 og 80 kilo. Nå veier jeg vel rundt 90, og det er vel ikke bare muskler, sier Elofsson.

Trener lite
Han innrømmer at han har gått drastisk ned i antall treningstimer.

- Før trente jeg over 800 timer per år. Nå ligger jeg vel på en tredjedel av det, sier han.

Men Per Elofsson har ingen planer om å legge opp. I stedet fokuserer han på OL i 2006. Han bryr seg ikke om at folk ikke tror det kommer til å gå.

- Jeg vet att mange tviler på meg, men det gjør bare det hele enda moro. Jeg gleder meg til å vise dem at de tar feil, sier Elofsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere