- Livets kjentes helt meningsløst

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Svenskenes favoritt vil gjøre alt for å unngå en ny nedtur.

Marcus Hellner er blant verdens beste langrennsløpere, men den svenske stjernen har lenge måttet leve i skyggen av Petter Northug og de andre nordmennene.

Hellner, som trives best med å gå fristil, forteller fredag til svenske Aftonbladet at alt denne sesongen handler om å ta gull på 15 kilometer friteknikk under VM i Val di Fiemme.

En distanse der svensken så absolutt har en sjanse til å parkere de fleste på en god dag.

Sist det ble kjørt 15 kilometer friteknikk i et mesterskap var under OL i Vancouver (Under ski-VM i 2011 var det klassisk). Da satset Hellner også alt på gull, men ble nummer fire.

- Meningsløst
Det var sveitseren Dario Cologna som vant, mens Hellner endte 1,5 sekunder bak pallen. Denne gangen var det ingen nordmenn som kjempet om edelt metall.

Nå lover skistjernen at dette ikke skal skje under VM i 2013.

- Det var det gullet jeg ville ha i OL. Etter løpet kjentes hele livet meningsløst. Jeg vil ikke oppleve det igjen, sier Hellner til Aftonbladet.

- I år er 15-kilometeren nummer én for meg. Det er skøyting på programmet i VM, og jeg vil ha gull, sier svensken.

Hellner forteller videre at han gikk for offensivt til verks under OL for snart to år siden, og at fjerdeplassen fortsatt plager ham.

- Jeg var offensiv og gikk hardt ut, det slo tilbake etter halve løpet. Det ble en eneste stor røre, og det har jeg i bakhodet fortsatt, forteller Hellner.

- Det var den distansen som gjaldt, men det er også noe å lære av dette. Det er ikke sikkert det lykkes best der man venter suksess, sier han.

- Tungt psykisk
Følelsen etter selve målgangen ønsker han ikke å oppleve igjen.

- Det var tungt psykisk. Alt var helt svart og jeg hadde mange tanker. Det føltes helt meningsløst. Jeg hadde bygd meg opp så mye til den dagen, sier han.

Allerede denne helgen kan Marcus Hellner og de andre svenskene vise at de mener alvor denne sesongen. Da er det verdenscupåpning i Gällivare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.