*Nettavisen* Sport.

- Ljungberg til skotsk fotball

Foto: Bob Levey (AP)

Svensken er i Glasgow, og kan spille allerede i helgens Old Firm.

27.12.10 11:36

Etter to år i amerikansk fotball er den tidligere Arsenal-stjernen Fredrik Ljungberg på vei til Celtic. Svensken landet søndag kveld i Glasgow, og skal trene med The Bhoys nærmeste dagene.

- Det er ikke noe prøvespill eller lignende. Han trener med oss slik at vi kan få en oppfatning av han, og han kan få en oppfatning av oss, sier Celtic-trener Neil Lennon til BBC Radio Scotland. Han tviler ikke på at Ljungberg vil være en forsterkning.

- Han er en spiller i verdensklasse som vil bidra med mye kvalitet til troppen vår, fortsetter Lennon.

Aktuell for Old Firm
Fredrik Ljungbergs kontrakt med Chicago Fire går ut 1. januar. Etter det kan svensken gå gratis til en ny klubb. Søndag 2. januar spiller Celtic mot Rangers i det klassiske lokaloppgjøret Old Firm. Det er en kamp Ljungberg vil ta del i.

- Selvfølgelig har jeg lyst til det. Jeg har sett det på TV, og har venner som har vært på kampen. Det er en makeløs begivenhet, sier svensken til Daily Express, og legger ikke skjul på at Celtic er en klubb han vil spille for.

- Celtic er en enorm klubb med strålende fans. Vi får se hva som skjer.

Økonomien kan stoppe overgangen
I løpet av de neste dagene skal klubben og spilleren bestemme om de vil gå til videre forhandlinger om en overgang. Ifølge den svenske avisen Expressen kan Celtics dårlige økonomi føre til at Ljungberg må prøve lykken et annet sted.

Celtic skal nemlig bare ha råd til å kjøpe én ny spiller i overgangsvinduet i januar, og har planlagt å kjøpe en spiss. Derfor kan Ljungbergs lønnskrav være avgjørende.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag