- Løke blant verdens beste

Foto: (FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX)

Landslagstrener Gunnar Pettersen sparer ikke på superlativene når han skal beskrive Frank Løke. - Verdens beste, er beskrivelsen fra sjefen.

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): Frank Løke fikk sitt internasjonale gjennombrudd i VM i Tunisia. FC København-spilleren med blekksprutarmene imponerte ikke bare norske håndballfans med sitt spill, han fikk også mange fans andre steder i Europa.

- Verdens beste
Han har ikke vært et hakk dårligere i årets EM, og allerede nå begynner ryktene om at han kan være aktuell på mesterskapets All Star Team.

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg skal bare bidra med det jeg kan i kampene for Norge. Så får det gå som det går, sier hovedpersonen selv beskjedent til TV 2 Nettavisen.

Men en som ikke sparer på kruttet når han skryter av Løke, er landslagstrener Gunnar Pettersen.

- Fremover er han en av verdens beste strekspillere, om han ikke er det, mener Pettersen.

Landslagssjefen blir ikke overrasket dersom Løke blir kåret til mesterskapets beste linjespiller.

- Det gjør jeg ikke. Det har jeg sagt i flere år. Han er og snuser på det nivået allerede. Han er utrolig sikker i avslutningene, men han er best i mottak og vendinger. Han er vanskelig å holde med lovlige midler, sier han.

Høyest uttelling
Selv om Løke blir smigret av all skryten, så holder han beina godt plantet på jorden.

- I dette EM er det såpass mange gode streker, så jeg tror ikke det blir meg, sier han.

De største favorittene til plassen er nok kroatene Igor Vori og Renato Sulic, Danske Michael V. Knudsen, serbiske Ratko Nikolic og spanske Rolando Urios.

Etter gruppespillet er det bare tyske Andrej Klimowets som har scoret flere mål fra linjespillerposisjonen enn Løke, men nordmannen har den klart høyeste uttellingsprosenten på skuddene sine av samtlige spillere i EM. Med scoring på 17 av sine 19 skudd, så har han en prosent på 89 på den offisielle statistikken. Det er suverent blant de spillerne som har scoret 12 mål eller mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.