*Nettavisen* Sport.

- Løke vraker Larvik og velger Vipers

- VRAKER LARVIK: Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Strekspilleren skal ha bestemt seg.

12.06.19 13:36

NRK skriver onsdag at håndballstjernen Heidi Løke likevel ikke kommer til å spille for Larvik neste sesong. Løke velger i stedet Vipers fra Kristiansand.

Ifølge NRK mangler kun en avklarering med Larvik før det hele er i boks.

Overfor Hamar Arebeiderblad, gjengitt av NTB, bekrefter Storhamar-trener Arne Senstad at Viper blir neste stopp for den norske landslagsveteranen. Han hadde et håp om å få beholde Løke på Hamar.

- Jeg hadde håpet at vi skulle få det til, men samtidig må man bare akseptere at hun velger annerledes, sier Senstad.

Løke var i utgangspunktet spilleklar for Larvik, men klubben har slitt med enorme økonomiske problemer og det har skapt usikkerhet rundt framtiden til 36-åringen.

Den tidligere storklubben ble i vår degradert til 1. divisjon. Det har vært spekulasjoner om at Løke likevel skulle returnere til gamleklubben, men landslagssjef Thorir Hergeirsson har varslet at det da ville bli vanskelig å beholde landslagsplassen.

Strekspilleren skal ha vært ønsket av en rekke klubber, både i Norge og utenlands. Storhamar, som Løke har spilt for de to siste årene, skal altså ha vært blant disse.

Veteranen skal imidlertid ha gitt beskjed om at hun ikke fortsetter på Hamar.

Heidi Løke er én av Norges mest profilerte håndballspillere og har tidligere spilt i klubber som Gjerpen, Aalborg, Larvik og Györ i Ungarn.

I 2017 signerte hun for Storhamar og har spilt der fram til nå.

36-åringen har tidligere blitt kåret til verdens beste håndballspiller og har seks mesterskapsgull med Norge siden debuten på A-landslaget i 2005.

Vipers har de siste årene tatt steget opp som den neste klubben på kvinnesiden i norsk håndball og brøt hegemoniet til nettopp Larvik.

Klubben ble både serie-, cup- og sluttspillmester denne sesongen. Vipers spilte seg også til en meget sterk tredjeplass i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.