*Nettavisen* Sport.

- Løper du fort, får du problemer

Foto: AFP/Scanpix

Usain Bolt forstår dopingspekulasjonene, men insisterer på at han er dopingfri.

31.10.09 13:01

Usain Bolt har vært uslåelig etter at han tok friidrettsverden med storm i OL i Beijing i 2008. Under VM i Berlin denne sommeren, var jamaicaneren utilnærmelig og satte nye verdensrekorder på 100 meter og 200 meter.

Men prestasjonen ble til dels satt i skyggen av dopingavsløringer i det jamaicanske friidrettsmiljøet. Fem av Bolts lagkamerater ble tatt for bruk av ulovlige, prestasjonsfremmende midler og utestengt fra mesterskapet.

Bolt selv har ikke avlagt noen positiv dopingprøve, men fordi jukset var så omfattende i den jamaicanske leiren, har det til dels kastet skygger over Bolts utrolige prestasjoner.

- Jeg er garantert ren
Men nå tar superstjernen til orde for å kvitte seg med dopingspekulasjonene. Tidligere i uken gikk nemlig Bolt ut og kommenterte ryktene.

- Med en gang du begynner å løpe fort vil det oppstå problemer. Det kommer til å ta noen år før folk tror at du virkelig er ren, sier Bolt ifølge CNN.

- Hvis man fortsetter å løpe raskt uten å bruke doping, så vil hetsingen etter hvert forsvinne. Folk vil fortsette å si det inntil tiden viser hva som er rett.

Og Bolt er ikke i tvil om at han skal fortsette å løpe raskt. Ei heller er han i tvil om at han er en helt ren utøver. 23-åringen har aldri brukt noe som helst dop, men innrømmer å ha prøvd marihuana da han var yngre.

- Jeg kommer til å fortsette å løpe fort, og jeg er garantert ren, sier Bolt.

- Kommer for å forsvare titlene
Uttalelsene fant sted i London under et veldedighetsarrangement. London er som kjent stedet der neste sommer-OL finner sted. Og Bolt er klokkeklar på ambisjonene.

- OL vil være stort for meg, for jeg gjorde ekstraordinære ting i Beijing, sier Bolt ubeskjedent.

- Jeg kommer definitivt for å forsvare titlene mine, og jeg ser fram til det fordi jeg vet det er mange jamaicanere her. Det blir garantert noen flotte leker, og jeg kommer for å gjøre mitt beste som alltid.

Så får man bare krysse fingrene for at Bolt kommer seg til London om to og et halvt år, uten at han har dopingspekulasjoner etter seg. Fortsetter utviklingen, kan det bli enda flere forrykende tider i 2012.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.