*Nettavisen* Sport.

- Lørenskog er best i byen

OSLO 20090122: VIFs Knut Henrik Spets vinker etter å ha scoret 1-0 under ishockey-kampen mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi torsdag kveld i Oslo. som VIF vant 6-2. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Men Knut Henrik Spets og Lørenskog måtte tåle tap i «hatkampen» mot gamle kjente.

08.10.10 10:47

VÅLERENGA - LØRENSKOG 3-2 (etter straffeslag) :

Tommy Lund. Nicolai Bryhnisveen. Jonas Olsson. Knut Henrik Spets. Lars Eriks Spets. Anders Fredriksen.

Det var de seks spillerne som forlot Vålerenga til fordel for Lørenskog før inneværende sesong i Get-ligaen, og som skulle sørge for at hockeylillebroren i Oslo nå skulle bli storebror.

Vel, så langt har ikke ting godt helt etter planen.

Torsdag kveld møttes de to klubbene til dyst for første gang etter «folkevandringen», og det var Vålerenga som til slutt dro det lengste strået med 3-2-seieren på Jordal Amfi.

- Totalt kjørt over
Men på tross av tapet, og at Lørenskog nå ligger fire poeng bak Vålerenga på tabellen, mener Knut Henrik Spets likevel at det er torsdagens tapere som er best i byen.

- Ja, det syns jeg, selv om det ikke var sånn i dag. Vi har en sterkere og bredere stall. I en enkeltkamp kan de selvsagt ta oss, men over en lang sesong tror jeg det er vi som er best, sier trønderen med to år bak seg i Vålerenga til Nettavisen.

Han er skuffet over tapet mot rivalene, som han mener skyldtes to forferdelige perioder.

- De to første periodene var årsverste fra vår side, samtidig som Vålerenga var veldig gode. Vi ble totalt kjørt over, de var overlegne. Men i tredje periode tok vi over alt, forklarer Spets.

Les også: Knuste serielederen

Pepet ut
Og det har han rett i: Skuddstatistikken 21-8 til hjemmelaget etter to perioder, og 2-0 i målprotokollen - begge signert Mark McCutcheon.

Det hele syntes avgjort, men i tredje periode tok det ikke mer enn 45 sekunder før Dan LaCouture reduserte for gjestene. Midtveis i omgangen utlignet Mats Frøhaug til 2-2, og dermed gikk kampen til spilleforlengelse og til slutt straffer.

Der scoret Vålerenga på to av to, mens Lørenskog på sin side ikke maktet å få inn en eneste straffe - til stor jubel fra drøyt 3000 fremmøtte tilskuere.

3000 tilskuere som for øvrig sa klart ifra hva de mener om spillerflukten fra Vålerenga.

- Vi fikk høre det, ja, det ble en del roping og buing. Men det var greit, jeg regnet ikke med noe annet. Det er bedre det, enn at det sitter elleve stykker der som koser seg med ishockeykamp, mener Knut Henrik Spets.

- Alle må jobbe
Selv med tap for gamleklubben, er han klar på at han ikke angrer på overgangen til Lørenskog.

- Absolutt ikke, jeg er fornøyd med overgangen og alt som har skjedd.

- Men hvorfor vinner dere flere kamper enn dere gjør, med det som på papiret er den beste spillerstallen i Get-ligaen?

- Vi har mye å gå på, det er klart, vi har hatt litt trøbbel i starten. Det går nok på at vi venter på at sidemannen skal gjøre noe. Men alle må jobbe, mener 27-åringen.

Vålerengas seier betyr at laget puster Sparta (19 poeng) og Stavanger (18 poeng) i nakken med 16 poeng etter sju spilte kamper. Lørenskog står med tolv poeng, og er i ferd med å miste kontakten med lagene foran på tabellen.

Øvrige resultater i Get-ligaen torsdag:
Storhamar - Stjernen 4-1
Frisk Asker - Lillehammer 4-7
Rosenborg - Manglerud/Star 3-2 (etter straffer)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.