*Nettavisen* Sport.

- Lover å gjøre som Petter

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Marthe Kristoffersen skuffet seg selv i VM-debuten, men har brutale planer.

24.02.09 19:05

LIBEREC (Nettavisen): Hun tok mål av seg til å komme i A-finale. Da så Marthe Kristoffersen (19) ingen grunn til å juble over niendeplass i VM-debuten, selv om hun var beste norske jente.

- Jeg er ikke kjempefornøyd. Man kan ikke justere ned målene etter konkurransen. At jeg er den beste fra Norge, betyr egentlig ikke så mye, fastslår Meråker-jenta.

Hun legger ikke skjul på at hun hadde nerver før debuten.

På do fem ganger
- Jeg var på do fem ganger i natt, og det er ikke helt normalt, så jeg merket det vel litt.

Kanskje hadde hun heller ikke optimale ski.

- Men det gidder jeg ikke skylde på, sier Kristoffersen, som ble nummer fem i prologen og vant sitt kvartfinaleheat greit.

Inspirasjon har hun definitivt ikke manglet. Søndag fikk hun en skikkelig vitamininnsprøytning da treningskameraten Petter Northug (begge bor i Meråker) ble verdensmester på temila.

Lår i spenn
- Lårene har stått i spenn helt siden Petter Northug vant. Han er helt rå. Og jeg lover dere at én dag skal jeg gjøre det samme, sier Kristoffersen.

Når hun skal gjøre det, vil hun ikke si noe om.

Men sjansen får hun allerede torsdag. Da går hun 99,9 prosent sikkert sisteetappen for Norge i stafetten – og kan avgjøre for Norge med en Northug-spesial, selv om Finland må finne seg i å være store favoritter.

- Det hadde vært en drøm å få gå stafetten. Jeg er i form, og får jeg sjansen så kliner jeg til, sier en offensiv Marthe Kristoffersen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.