RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- LSK har ikke bare mistet meg

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Lillestrøm har ikke scoret mål etter at Espen Søgård dro til Start.

START - LILLESTRØM 3-0:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Espen Søgård meldte i august overgang fra Lillestrøm til Start. Søndag kveld møtte han gamle lagkamerater på Sør Arena.

- Det var utrolig gøy å spille mot gamle lagkamerater. Vi hadde en god tone oss i mellom, vi spøkte og lo, forteller en fornøyd Søgård til Nettavisen etter kampen.

Lillestrøms trener Henning Berg kunne gjerne ha sett Søgård spille for Lillestrøm og ikke Start i dagens kamp.

- Espen er en bra spiller. Han spilte nesten alle kampene for oss i vår. Vi ville gjerne ha han ut sesongen, men vi kunne ikke love han kontrakt etter sesongen. Når Start kom på banen, ville han gå, og da aksepterte vi det, selv om vi sportslig sett gjerne ville beholdt han ut sesongen, forteller Berg til Nettavisen.

- Fighter
Søgård har spilt flere gode kamper på midtbanen for Start. Søndag kveld var han og makkeren Solomon Owello dominerende på midtbanen.

- Espen er en god spiller. Han er en nyttig innpisker på laget. Han løper mye, duellerer og slåss, forteller Start-trener Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Etter at Søgård ankom sørlandsklubben, har han startet alle de fem tippeligakampene for klubben.

- Espen ønsker å vinne fotballkamper for Start og det er bra for oss – han har en god innstilling, mener Mjelde.

- Liker LSK fortsatt
Etter Søgårds overgang til Start, har hverdagen i Lillestrøm SK vært grå: Lillestrøm har tapt alle lagets fem kamper og har heller ikke scoret mål på fem kamper.

- Lillestrøm har jo ikke bare mistet meg. De har mistet fire spillere fra startelleveren. Det tror jeg gjør noe med alle lag, forteller Søgård.

At Søgård ikke fikk ny kontrakt med Lillestrøm, var ikke en populær avgjørelse blant supporterne i klubben. De skulle gjerne ha sett at Søgård, som har 14 sesonger bak seg i Lillestrøm-drakt, ble værende på Åråsen resten av karrieren. Søndagens kamp var derfor ekstra spesiell for den tidligere Lillestrøm-spilleren.

- Det var spesielt og det ville vært det uansett resultat, men vi trengte poengene mer enn Lillestrøm. Når vi trenger poeng, spiller det ingen rolle hvem vi møter. Vi må bare tenke på egne interesser og da må man ta poeng mot lag man liker, sånn er verden, konstanter 31-åringen.

Søgård håper Lillestrøm, som søndag kveld startet med en midtbane som hadde en gjennomsnittsalder på 20 år, kan snu den vonde trenden.

- Alle de seks fremste som starter for Lillestrøm i dag er veldig unge. De har stor karrierer foran seg. Jeg håper bare de klarer å slippe seg løs i de siste kampene, avslutter midtbanespilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere