Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lund Svindal tar det tungt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Marius Arnesen slutter som landslagssjef i alpint.

Norges Skiforbund opplyser i en pressemelding tirsdag ettermiddag at Marius Arnesen ikke vil forlenge sin avtale. Det innebærer at 38-åringen slutter som sjef for Aksel Lund Svindal og de andre norske alpinistene.

Arnesen har de siste 12 årene vært trener i skiforbundet, og i snitt hatt rundt 200 reisedøgn. Han begynte som europacuptrener 1998-1999-sesongen, fortsatte som europacupsjef 1999-2000-sesongen før han ble fartssjef for verdenscupalpinistene våren 2000-2005. Etter det tok han over som herresjef, og har hatt den stillingen frem til i dag.

- Summen av mange ting
- Det er summen av mange ting som gjør at jeg slutter, men har kommet til et veiskille i livet mitt. Endelig gleder jeg meg til å prioritere familien på en annen måte enn før, sier Arnesen.

- Det har vært en utrolig periode, og denne beslutningen har vært meget vanskelig å ta. Jeg har hatt en fantastisk jobb med utøvere, forbund og hele teamet rundt, sier han.

Ifølge pressemeldingen tar Aksel Lund Svindal nyheten tungt.

- Synd
- Det er synd at han gir seg. Jeg har uttrykt gang på gang hva Marius betyr, og han har vært sjef for fem av de mest begivenhetsårene i livet mitt. Han sto for en trygghet hvor jeg kunne overlate mange beslutninger til ham. Marius kunne uten problemer ta avgjørelser for meg, og det tar selvfølgelig tid å bygge opp den tilliten, poengterer han.

På sin egen hjemmeside utdyper han:

- Han har vært fantastisk. Den beste treneren jeg kunne bedt om. Ikke bare når ting har gått bra, men minst like mye da jeg ble skadet i 2007. I ekstreme situasjoner viser gode folk ekstreme kvaliteter.

- Jeg hadde en lang samtale med ham i går kveld. Nå har han bestemt seg, og jeg forstår avgjørelsen. Han reiser mye, og det er tøft å kombinere med familieliv, skriver Lund Svindal.

Umiddelbar jakt
Samtidig prøver han å avdramatisere:

- De andre trenerne har vokst veldig under Marius tid, og vi står ikke på bar bakke. Det er ingen tvil om at Marius har vært flink til å lære bort kunnskap, og å spre kunnskaper internt i laget, sier Lund Svindal i pressemeldingen.

Leder for alpinkomiteen, Elling Breivik, opplyser at arbeidet med å finne Arnesens erstatter starter umiddelbart.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!