*Nettavisen* Sport.

- Lund Svindal tar det tungt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Marius Arnesen slutter som landslagssjef i alpint.

13.04.10 15:18

Norges Skiforbund opplyser i en pressemelding tirsdag ettermiddag at Marius Arnesen ikke vil forlenge sin avtale. Det innebærer at 38-åringen slutter som sjef for Aksel Lund Svindal og de andre norske alpinistene.

Arnesen har de siste 12 årene vært trener i skiforbundet, og i snitt hatt rundt 200 reisedøgn. Han begynte som europacuptrener 1998-1999-sesongen, fortsatte som europacupsjef 1999-2000-sesongen før han ble fartssjef for verdenscupalpinistene våren 2000-2005. Etter det tok han over som herresjef, og har hatt den stillingen frem til i dag.

- Summen av mange ting
- Det er summen av mange ting som gjør at jeg slutter, men har kommet til et veiskille i livet mitt. Endelig gleder jeg meg til å prioritere familien på en annen måte enn før, sier Arnesen.

- Det har vært en utrolig periode, og denne beslutningen har vært meget vanskelig å ta. Jeg har hatt en fantastisk jobb med utøvere, forbund og hele teamet rundt, sier han.

Ifølge pressemeldingen tar Aksel Lund Svindal nyheten tungt.

- Synd
- Det er synd at han gir seg. Jeg har uttrykt gang på gang hva Marius betyr, og han har vært sjef for fem av de mest begivenhetsårene i livet mitt. Han sto for en trygghet hvor jeg kunne overlate mange beslutninger til ham. Marius kunne uten problemer ta avgjørelser for meg, og det tar selvfølgelig tid å bygge opp den tilliten, poengterer han.

På sin egen hjemmeside utdyper han:

- Han har vært fantastisk. Den beste treneren jeg kunne bedt om. Ikke bare når ting har gått bra, men minst like mye da jeg ble skadet i 2007. I ekstreme situasjoner viser gode folk ekstreme kvaliteter.

- Jeg hadde en lang samtale med ham i går kveld. Nå har han bestemt seg, og jeg forstår avgjørelsen. Han reiser mye, og det er tøft å kombinere med familieliv, skriver Lund Svindal.

Umiddelbar jakt
Samtidig prøver han å avdramatisere:

- De andre trenerne har vokst veldig under Marius tid, og vi står ikke på bar bakke. Det er ingen tvil om at Marius har vært flink til å lære bort kunnskap, og å spre kunnskaper internt i laget, sier Lund Svindal i pressemeldingen.

Leder for alpinkomiteen, Elling Breivik, opplyser at arbeidet med å finne Arnesens erstatter starter umiddelbart.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.