RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lurer dere alle igjen, Sandefjord?

Sist oppdatert:
- Det er for tidlig å si at vi lurer alle igjen, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen.

I fjor tippet alle Sandefjord rett ned til Adeccoligaen igjen. Så stod de med åtte poeng etter fem kamper, holdt plassen og fikk også med seg cupfinalen.

I år er de igjen tippet i bunnen. Men etter fem kamper har de tatt åtte poeng. Akkurat som i fjor.

- Nå lurer dere alle igjen?

- Det er for tidlig å si det, men vi har fått en bra start, sier Sandefjord-treneren til Nettavisen.

- Har du vært nervøs før den såkalt vanskelige andresesongen?

- Jeg var i alle fall ikke trygg. Jeg vet hvor små marginer det er, og hvor lite som skal til. Og selv om jeg ikke sa det til spillerne, så var jeg forberedt på at vi skulle få en helt annen start i år enn i fjor, og at jeg måtte håndtere en sånn situasjon. Nå har det vist seg at jeg slapp det, men samtidig erfarte vi i fjor at det ikke tar mange uker før ting endrer seg.

Thodesen vet nemlig at vestfoldingene står foran fire knalltøffe kamper de neste ukene. Brann, Vålerenga, Rosenborg og Start venter i de fire neste rundene.

- Men nesten uansett hvor man går inn i terminlista, så er det noe som på papiret er tøft. Så det bekymrer oss ikke nevneverdig. Men etter hvert blir det kanskje sånn at noen tenker at det blir tøft å komme hit også, sier han.

Stolt
Mot Stabæk søndag var Sandefjord det beste laget i store deler av kampen, før det hele endte 1-1. Etterpå var Thodesen stolt.

- Men det har jeg ofte vært med dette laget. De imponerer meg i det å følge en kampplan, og ikke minst med evnen til å ta ut alt. Det er ingen som sparer noe. Alle går i kjelleren for kollektivet, sier Thodesen.

- Er det derfor dere er så gode?

- Vi har et lag med spillere hvor alle verdsetter det å være en del av kollektivet. Alle ser på hva man kan oppnå som lag, og hva de kan gjøre for at ting blir riktig for laget.

- Men det må dere ha jobbet en del med også?

- Det er en stor jobb, men samtidig har vi vært klare på at hvis man ikke har mentale eller fysiske ressurser som er gode nok til å være en del av kollektivet, så får man heller ikke være med. Det er et slags overlevelseskriterium, men noe jeg også vil vektlagt hvis jeg hadde trent et lag som alle ventet skulle ligge helt i toppen.

- Langt igjen
Thodesen vil ikke mene noe om hvor høyt Sandefjord kan ende denne sesongen. I fjor høst tok nemlig laget kun ett poeng på fem kamper. Da var de raskt involvert i bunnstriden igjen.

- Vi snakker ikke poeng. Det blir feil fokus. Vi har fått en bra start, og snart er det ny kamp. Men det er sabla langt fra åtte til 30 poeng, sier Thodesen.

Vel vitende om at det er antallet man trolig må ha for å overleve i Tippeligaen.

Tor Thodesen vil ikke spekulere, men hvordan tror du det går med Sandefjord i årets serie? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere