*Nettavisen* Sport.

- Lurt å selge meg

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX (Scanpix)

Frode Johnsen tror sommerens ryddesjau på Lerkendal er en viktig årsak til at Rosenborg leder Tippeligaen.

19.10.06 15:00

Johnsen var den beste og mest stabile spilleren på et Rosenborg-lag som leverte variable resultater og ujevne prestasjoner i vårsesongen. Likevel ble han solgt til Nagoya Grampus Eight i Japan under sommerens overgangsvindu.

Der har han fortsatt å imponere, med sju scoringer på elleve kamper. Likevel mener han salgene av ham selv, Thorstein Helstad og Robbie Russel har vært av avgjørende betydning for at Rosenborg nå framstår som et vinnerlag.

Ville slanke stallen
- Det ser ut som det var lurt å selge meg, konstaterer Johnsen overfor Nettavisen.

Og han er ikke overrasket over det som har skjedd. Johnsen har tidligere flere ganger advart mot en for stor stall med mange jevngode spillere.

- For å bruke meg selv som eksempel, så har jeg og Steffen Iversen veldig like ferdigheter. Det er rett og slett unødvendig med to så like spillere i en stall, fastslår Johnsen, som har holdt seg godt orientert om det som har skjedd i Tippeligaen siden han gjorde japaner av seg.

- Jeg leser mye og har sett mange av målene på internett. Men jeg har ikke sett noen hele kamper. De spilles jo midt på natta, japansk tid, poengterer han.

Trodde på Brann
Han legger imidlertid ikke skjul på at han er overrasket over at det kanskje kan komme en gullmedalje i posten om noen uker.

- Da jeg forlot Rosenborg, var jeg vel rimelig overbevist om at Brann kom til å vinne dette her. De hadde en veldig stor luke, og jeg trodde de hadde den stabiliteten som skulle til for å forsvare ledelsen. Men det hadde de åpenbart ikke.

- Hva tror du nå?

- Nå skal det vel litt til at Rosenborg gir det fra seg. Jeg tror det blir seriegull. Det er i hvert fall veldig spennende å følge med.

Seriegull blir det ikke i Japan, der sesongen også er inne i sluttfasen. Men Nagoya har i det minste klatret opp på trygg plass etter at Johnsen kom inn på laget.

Kanskje mester mandag
Om Johnsen blir å se på landslaget framover, er han derimot ikke sikker på.

- Jeg vet faktisk ikke når neste landskamp er. Mitt forhold til det, er at jeg er takknemlig for hver landskamp jeg får spille. Samtidig depper jeg ikke for at jeg ikke er med. Å snu døgnet for å bruke fem døgn på en privatlandskamp, er selvfølgelig ikke det optimale, konstaterer Frode Johnsen.

Når han våkner mandag morgen, kan han i praksis være norsk seriemester - igjen.

Riktig av Rosenborg å selge Frode Johnsen? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.