*Nettavisen* Sport.

- Lurt av Petter å droppe møtet

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

I dag avgjøres fremtiden til Team Northug. Petter selv drar på skitur.

21.05.10 11:29

I dag møtes sportssjef Åge Skinstad, herrelandslagssjef Vidar Løfshus, trener Morten Aa Djupvik og langrennsmanager John Northug på Værnes for å planlegge den best mulige oppfølgingen av verdens beste langrennsløper.

Petter Northug selv kommer ikke til å være til stede. Han prioriterer trening.

- Vi diskuterte litt om han skulle være med på møtet og fant ut at han skulle ta fri av sportslige hensyn. Han ønsker også fri fra oppmerksomhet, sier John Northug til Adresseavisen.

- Hater møter
Petters bestekompis på landslaget, Oddbjørn Hjelmeset, tror Northug gjør rett i å ikke være til stede.

- Petter hater møter og skal konsentrere seg om det sportslige. Når han ikke er der, får Åge, Vidar og John diskutere det de vil. Petter er fornuftig og setter bort ting. Han har nok fremsatt noen krav som John vil legge frem for landslagsledelsen, sier Hjelmeset til Adresseavisen.

Møtet har vært planlagt i lengre tid og siden John Nortug bestemte seg for å ta ett års permisjon for å være manager for Petter. Hensikten er å optimalisere Petters hverdag slik at han kan konsentrere seg mest mulig om å beholde tronen som verdens beste langrennsløper.

- Det er snakk om å legge til rette. Møtet er helt uavhengig av den såkalte hendelsen, sier Åge Skinstad til Adresseavisen.

Følte seg mobbet
Hendelsen Skinstad sikter til er episoden der Petter Northug måtte forklare for hele resten av landslaget hvorfor han ikke var til stede på en landslagssamling nylig.

Det hele skapte veldig rabalder fordi Northug følte seg uthengt, selv om han hadde fått godkjent fraværet av landslagsledelsen.

Fraværet førte blant annet til rykter om at Northug var på ferie på Mallorca, mens han egentlig skulle vært på samling. Det ble raskt ettertrykkelig avvist. Det som faktisk skjedde var at Northug var syk og fikk holde seg hjemme. Da han ble friskmeldt spilte han 20 minutter fotball kvelden før han sluttet seg til resten av landslaget.

Les mer:
- Brutal måte å straffe Petter på
- Northug var ikke på Mallorca
- Vi skal få løst dette
Northug taus om bråket

Marit Bjørgen:
- Hadde ikke opplevd det som mobbing

Nettavisen vil være til stede på Værnes og kommer med reportasjer fra møtet i etterkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.