Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lykke til med å sparke oss bak, Ryann

Foto: Stuart Franklin (Getty Images)
Ordkrigen hardner til før duellen mellom USA og Europa.

Suzann Pettersen er den store stjernen på det europeiske golflaget som om fire uker møter USA i prestisjetunge Solheim Cup. Og ordkrigen mellom partene er i gang.

Ryann O’Toole (24) var den store overraskelsen da USAs kaptein Rosie Jones tok ut sine fire kapteinsvalg forrige uke. Hun svarte med følgende melding til Suzann Pettersen og resten av de europeiske jentene:

- Jeg er klar til å sparke Europa bak!

Suzann Pettersen ble denne uken intervjuet av Golf Channel, og ble konfrontert med uttalelsen fra O’Toole. Den norske jentas megetsigende og korte svar var:

- Lykke til, Ryann!

Overrasket
Pettersen innrømmer at hun er overrasket over at Ryann ble tatt ut. O’Toole har aldri vunnet noen turnering på LPGA touren, og er helt ned e på 92. plass på verdensrankingen.

- Jeg var litt overrasket. Men hun har spilt veldig bra i sommer. Jeg spilte en treningsrunde med henne i sommer. Da hun slo 50 meter forbi meg med driveren snudde jeg meg og lurte: «Hvem er det der?», forteller Suzann.

En annen duell som kan bli interessant for Suzann Pettersen i Solheim Cup er den mot Cristie Kerr. Ikke bare er hun den høyest rangerte amerikaneren, på plassen bak Pettersen på verdensrankingen, men hun tapte også finalen i Sybase Classic mot Suzann i mai. Og akkurat som Sybase er Solheim Cup en matchplay-turnering der kvinne møter kvinne i regelrette dueller på golfbanen.

- Det kan hun ikke leve med
- Jeg vil ikke ha en omkamp, men det vil nok hun. Jeg kan leve med at jeg slo henne, men hun kan nok ikke leve med at jeg slo henne. Så hun har allerede spurt om vi kan møtes på søndag under Solheim, sier Suzann Pettersen, som har tro på at Europa kan ta hjem seieren, selv om USA har vunnet turneringen tre ganger på rad.

- Jeg mener at Europa har et meget godt lag i år, og vi har en god lagånd. Dessuten spiller vi på hjemmebane, sier hun.

Europas kaptein Alison Nicholas tar ut sine fire kapteinsvalg på mandag.

Suzann Pettersen spiller denne uken Canadien Open i Montreal, en turnering der hun ble nummer to i fjor og vant for to år siden. Og med tanke på at Suzann Pettersen har vunnet de siste to turneringene hun har stilt opp i, nemlig Irish Open og Safeway Classic, er det lov å håpe på videre suksess denne helgen.

Turneringen har 2.250.000 dollar i premiepenger, med hele 337.500 dollar til vinneren.

Du kan følge turneringen direkte her.

Du kan høre hele intervjuet med Pettersen her:

HTML EMBED

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!