*Nettavisen* Sport.

- Lykke til uten meg

Foto: Getty Images

Jeremy Roenick var ikke blid da hans navn manglet da USAs OL-tropp ble presentert.

20.12.05 08:25

- Jeg vet at ingen på det laget har flere poeng i National Hockey League (NHL) enn meg. Så hvis de vil gå den veien; Lykke til! sa Jeremy Roenick ifølge ESPN etter at den amerikanske OL-troppen ble presentert natt til tirsdag.

Roenick er en av de beste hockeyspillerne USA har produsert, men denne sesongen har han slitt i Los Angeles Kings. Det var derfor ikke veldig overraskende at navnet hans manglet.

Litt mer overraskende var det kanskje at Chris Chelios (43) er inne. Detroit-backen vil ha fylt 44 år når OL i Torino starter!

- En back som bare er to år yngre enn meg? Nei, jeg regnet ikke med det da vi startet denne prosessen. Men han er den ultimate konkurransemann, sa den amerikanske manageren, Don Waddell, under presentasjonen. Chelios ble draftet i NHL i 1981, og var faktisk med i OL allerede i 1984.

Brian Leetch er vel, i tillegg til Roenick, det største navnet som ikke fikk plass i troppen. Også John LeClair er utelatt.

- Vi brukte et ratingsystem, og disse gutta fortjente å være her. Det er ikke det at Brian er en dårlig spiller eller noe, det er bare det at disse gutta har spilt bedre. Vi har hele tiden vært enige om å basere laget på hvordan spillerne faktisk har spilt, og ikke så mye på hva bakgrunnen deres er, kommenterte Waddell.

NHL vil for tredje gang i historien ha spilleopphold under de olympiske leker, slik at verdens antatt beste spillere kan delta i turneringen. USA er det første landet som har offentliggjort sitt OL-uttak. Canada er ventet å presentere sitt lag senere denne uka.

Team USA:
Målvakter: Rick DiPietro, Islanders; Robert Esche, Flyers; John Grahame, Lightning.

Backer: Chris Chelios, Red Wings; Derian Hatcher, Flyers; Jordan Leopold, Flames; John-Michael Liles, Avalanche; Aaron Miller, Kings; Brian Rafalski, Devils; Mathieu Schneider, Red Wings.

Løpere: Jason Blake, Islanders; Erik Cole, Hurricanes; Craig Conroy, Kings; Chris Drury, Sabres; Brian Gionta, Devils; Scott Gomez, Devils; Bill Guerin, Stars; Mike Knuble, Flyers; Mike Modano, Stars; Mark Parrish, Islanders; Brian Rolston, Wild; Keith Tkachuk, Blues; Doug Weight, Blues.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag