*Nettavisen* Sport.

- Må betale meg for seieren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Slik vil Fränk Schleck løse tourduellen med broren.

07.03.11 12:07

Flere av de store har begynt å røre på seg under årets Paris-Nice. Bradley Wiggins, Nicholas Roche, Juergen Van Den Broeck, Alexandre Vinokourov, Janez Brajkovic, Samuel Sanchez og Fränk Schleck.

For å nevne noen.

Målet er så smått å bygge opp formen for det som venter senere i sesongen. For Schlecks del gjelder det først Ardennerklassikerne, og siden Tour de France.

- Jeg har ikke forberedt meg spesielt foran dette rittet, men det er viktig å teste nivået foran mine første mål denne sesongen: Baskerland rundt og klassikerne i Ardennene, forteller Schleck til den franske sportsavisen L’Èquipe ifølge velonation.com.

- Som skapt for Martin
Leopard Trek-rytteren sier at han sikter mot en god plassering, men han tror tempoetappen vil gjøre det vanskelig for ham å henge med helt i toppen under Paris-Nice.

- Det blir nok vanskelig å plassere seg blant de fem beste. Tempoen er på hele 27 kilometer, og etappene etter den vil ikke skille så mye i sammendraget, spår Schleck.

Han holder i stedet det tyske tempofantomet Tony Martin som storfavoritten.

- Paris-Nice er laget for ham (Martin). Jeg tror også Roman Kreuziger, Alexandre Vinokourov og Sylvain Chavanel vil hevde seg godt. Det finnes andre ryttere også, dette blir et åpent ritt, forteller han.

Duell mot lillebror?
Den første etappen ble noe overraskende vunnet av belgiske Thomas De Gendt. Belgieren klinket til 200 meter fra målstreken, og da var det til og med nok for godstoget Jens Voigt i front av hovedfeltet.

Eldstebror Schleck har imidlertid et litt mer langsiktig fokus når han tråkker videre under «Rittet mot solen» (det som kjent ganske solrikt i Sør-Frankrike, derav navnet):

Hovedfokuset er selvsagt Tour de France.

- Målet er å vinne, spesielt med tanke på fjoråret hvor jeg måtte gi meg etter fire dager (Fränk falt på et brosteinsparti under etappen Thor Hushovd til slutt vant, vår anm.).

- Dersom den en av oss (ham og lillebror Andy) er sterkere enn den andre, kjører vi for den sterkeste. Det blir en avtale mellom oss. Men hvis det ender med en mann-mot-mann-duell, skal vi løse det også. Jeg tror nok han må sende noen sedler min vei, dersom han ønsker at jeg skal la ham vinne rittet, flirer Fränk Schleck.

Han har sikkert fått seg at en annen rytter er i slag om dagen også. Alberto Contador viste gryende form under Vuelta a Murcia denne helga.

Så får man se om spanjolen blir klargjort til årets Tour de France til tross for dopingsaken han er involvert i.

Her kan du lese hvordan Andy Schleck ser på brødreduellen under årets Tour de France!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag