RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må bli mer selvstendig

(FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
For første gang siden 1998 starter Marit Bjørgen sesongforberedelsene uten Svein Tore Samdal som trener.

Tidligere har Bjørgen flere ganger sagt at Samdal trolig kjenner henne bedre en hun kjenner seg selv.

- Jeg har sagt det, og det er nok sant. Så dette blir en ny situasjon. Jeg må nok bli litt mer selvstendig, sier Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

- Dessuten skal jeg fortsatt bruke Svein Tore som rådgiver. Vi kommer til å snakke mye sammen, fastslår hun.

Samdal aksepterer ikke uten videre betegnelsen «rådgiver», men han bekrefter at han kommer til å ha en dialog med sin tidligere elev.

Ingen formell rolle
- Jeg kommer ikke til å ha noen formell rolle i forhold til verken Marit, Egil Kristiansen eller de andre jentene. Men jeg har sagt at de står fritt til å ringe hvis det er noe konkret de lurer på, sier Samdal, som i utgangspunktet var forberedt på å ha et tettere samarbeid med Bjørgen.

- Jeg og Marit ønsket å ha et tettere samarbeid, slik Dag Kaas og Bente Skari hadde da jeg overtok landslaget. Men det ønsket ikke Egil Kristiansen, og da er ikke det mer å snakke om, konstaterer Samdal.

Han bekymrer seg imidlertid ikke i det hele tatt for at Marit Bjørgen ikke skal klare seg uten daglig oppfølging fra «Sjølen», som Samdal kalles i skimiljøet.

Må bli flinkere
- Det tror jeg går utmerket bra, ja. Det er et bra system rundt landslaget, og Marit kommer til å få god oppfølging av de som er trenere der nå. Den største utfordringen blir å bygge et apparat rundt Marit som gjør at hun kan få konsentrere seg fullt og helt om det sportlige, fastslår gammeltreneren.

Samtidig støtter han sin tidligere elev i at hun må blir mer selvstendig.

- Marit må bli flinkere til å fange opp signalene fra sin egen kropp. Og ikke minst må hun bli flinkere til å ta konsekvensene av signalene. I fjor hadde hun nok en litt naiv tro på treningsprogrammet og var for tøff med seg sjøl i perioder.

- Gikk Marit og ventet på at du skulle fange opp signaler som egentlig bare hun kunne oppfatte?

- Det er nok en ganske god beskrivelse.

Utsetter kapasitetstreninga
- Jeg må bli flinkere til å lytte til meg sjøl, helt klart, istemmer Marit Bjørgen

Onsdag ettermiddag sluttet langrennsdronninga seg til landslagssamlinga på Klekken utenfor Hønefoss. Ifølge Bjørgen selv blir det ikke store forandringer i opplegget.

- Jeg skal omtrent tilbake til det jeg gjorde før VM i Oberstdorf. Den største forandringen er at jeg forskyver den første kapasitetsperioden til i juni.

Alvoret starter på Beitostølen i november. Og i mars er det VM i Sapporo. Der har Marit Bjørgen VM-gull å forsvare – og en OL-nedtur å revansjere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere