- Må finne ut hvem jeg er

I Holmenkollen etter sitt aller siste verdenscuprenn. Ble nr 12 i fellesstarten.

I Holmenkollen etter sitt aller siste verdenscuprenn. Ble nr 12 i fellesstarten. Foto: (FOTO: JARL FR: ERICHSEN/SCANPIX)

Liv Grete Skjelbreid Poirée avsluttet karrieren med tårer og 12. plass i Holmenkollen. Nå starter planleggingen av resten av livet.

26.03.06 18:26

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): - I 17 år har år har alt i livet mitt vært rettet inn mot å prestere i skiskyting. Nå når den delen av livet er forbi, må jeg finne ut hvem jeg er, hva jeg vil og hvor jeg står, sier Liv Grete etter sin aller siste opptreden i verdenscupen.

Det kunne ha blitt et optimalt punktum også sportslig. Hele Norges Liv Grete gikk først ut fra nest siste skyting under fellesstarten i Holmenkollen. På siste stående ble det imidlertid to bom – og 31-åringen fra Hålandsdalen raste ned til 12. plass.

- Perfekt slutt
I stedet ble det seier til Linda Tjørhom – som dermed sørget for et naturlig tronskifte i norsk kvinneskiskyting.

- Jeg synes dette ble en perfekt slutt. Det er nesten noe symbolsk over at Linda skulle vinne akkurat i dag, medgir Liv Grete.

Underveis i løpet ble hun heiet fram og hyllet av tusenvis av entusiastiske publikummere. Og ovasjonene fortsatte selvfølgelig etter målgang.

Alle skulle klemme, gratulere, takke, snakke og overrekke gaver. Med klump i halsen og tårer i øynene kjempet Liv Grete seg gjennom hele runden. Det ble nesten for mye av det gode.

- Har bare vært meg selv
- Det som er mest rørende, er at det er så mange som viser at de setter pris på det jeg har gjort. Selv føler jeg at det er jeg som har mest grunn til å takke. Jeg har bare vært meg selv og drevet med det jeg liker aller best. Jeg har vært ubeskrivelig privilegert, fastslår hun.

Etter endt karriere er Liv Grete Skjelbreid Poirée forsiktig med å trekke fram enkeltpersoner som har betydd mye for hennes framganger. I kjent stil er hun selvfølgelig redd for å glemme noen.

Derfor nøyer hun seg med verbale blomster til én person – nemlig storesøster Ann-Elen.

Takker storesøster
- Ann-Elen har drasset rundt på meg siden jeg var ganske liten. Underveis har hun vært søster, venninne og trener. Hun har vært der for meg både i med- og motgang, samtidig som hun har hatt en egen karriere. Det er vanskelig å sette ord på hvor mye hun har betydd for meg, sier Liv Grete.

Nå skal hun altså ta seg tid til å tenke seg grundig om før hun bestemmer seg for hvilken hverdag hun ønsker seg i årene som kommer.

Én ting er imidlertid klinkende klart. Liv Grete skal bruke mer tid på å være mamma.

Mer mamma
- Nå skal jeg være så mye mamma at Emma kan være sikker på hvor hun har meg, forteller hun.

Ytterligere familieforøkelse vil hun ikke planlegge:

- Det får naturen ta seg av!

Søndag kveld markerer Liv Grete Skjelbreid Poiree slutten med en bedre middag. Og til uka går turen til Trondheim. Der skal hun utvide premiesamlinga med et knippe NM-medaljer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.