RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må finne verdige motstandere for Cecilia

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mener Cecilia Brækhus må opp en vektklasse eller to.

Nisse Sauerland ser for seg en tyngre Cecilia Brækhus i framtiden. Han tror hun må opp i vekt for å finne verdige motstandere.

- Jo, jeg ser ikke bort fra at Cecilia må satse på å bokse videre i en eller to klasser tyngre enn der hun er nå. Det er nødvendig for å finne verdige motstandere til henne. Nå er det bare Anne Sophie Mathis som Cecilia allerede har slått, som er aktuell motstander i weltervekt.

- Det kan godt hende det blir en returmatch mot den franske jenta, for hun er veldig interessert i det, men foreløpig er ingenting avklart. Men jeg kan røpe for deg at de ringer og skriver til meg om dette hver eneste dag. Jeg ser derfor ikke bort fra en slik kamp, sier Nisse Sauerland til NTB.

Han sier også at Christina Hammer er en aktuell motstander i framtiden, men han er usikker på om Hammer, som bokser i mellomvekt, er særlig interessert i å møte Brækhus.

I den siste kampen hun bokset slo hun svenske Mikaela Laurén på poeng. Det var en bokser Brækhus slo på knockout for noen år siden.

På ukjent grunn
Men først er det kampen mot Oxandia Castillo lørdag kveld som betyr noe for Nisse Sauerland. skulle Brækhus tape for 18-åringen er alt snudd på hodet.

- Det er klart det kommer til å bli tøft, men jeg er ganske overbevist om at Cecilia har de kvalitetene, ikke minst rent boksemessig, som skal til for å vinne en klar seier. Men helt sikker kan jeg ikke være, for Castillo har en kraft i slagene sine som gjør at hun kan slå ut en motstander med et slag, og det er svært uvanlig i kvinneboksing, sier Sauerland.

- Når Cecilia går i ringen mot Castillo i Frederikshavn i kveld, går hun inn i noe ukjent. Før hun skulle møte Anne Sophie Mathis visste vi mye om motstanderen. Nå vet vi så å si ingenting.

- Vi har sett Castillo på You Tube i kampen mot Hanna Gabriel, men kampen varte i to runder, så det er ikke veldig mye vi lærte av det. Cecilia må i alle fall være forberedt på at det kommer til å bli tøft. Kanskje blir dette den tøffeste kampen hennes til nå, mener Sauerland.

Stor selvsikkerhet
Både Cecilia Brækhus og promotor Nisse Sauerland møtte Oxandia Castillo for aller første gang torsdag.

- Hun virker selvsikker og har ingen respekt for mesteren. Det så vi da hun rappet beltene til Cecilia, tok dem på seg og ble avbildet på pressekonferansen torsdag. Vi så det samme på innveiingen fredag. Da stakk hun fjeset sitt helt opp i nesa til Cecilia.

- Dette forteller meg at hun kommer hit for å vinne. Hun opptrer som en ekte mester, og det er hun jo også etter seieren over Hanna Gabriel. Det kommer til å bli tøft, slår Nisse Sauerland fast.

- Selvfølgelig er det en sjanse for at Castillo til og med kan vinne på knockout, for hun slår hardt, men Cecilia er mye raskere. Derfor tror jeg dette går bra, sier Sauerland til NTB.

Kampen vises direkte på Viasat 4 og starter cirka kl. 23 lørdag kveld i Arena Nord i Frederikshavn. Sendingen fra stevnet starter kl. 19. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere