*Nettavisen* Sport.

- Må ha flaks

Sjefen tviler på VM-gull - selv om skiskytterjentene lenge så ut som gulljenter onsdag.

09.01.08 20:06

RUHPOLDING (Nettavisen): Landslagstrener Audun Svartdal får ingen enkel oppgave å plukke ut de fire som skal representere Norge på stafetten under mesterskapet i Östersund neste måned.

- Det er seks løpere som kjemper om fire plasser. Jeg er glad for at det ikke blir noen enkel oppgave. Ingen har fått beskjed om dem får gå. Løperne får beskjed dagen før, sier Svartdal til Nettavisen.

- Det betyr enormt mye at vi som lag lykkes. Dette gir oss selvtillit frem mot mesterskapet, legger han til.

På rett vei
Pilen har pekt én vei for de norske stafettjentene siden november. På årets fire gjennomførte verdenscupstafetter, har de følgende plasseringer: 4.-, 6.-, 9.-, og 2.-plass.

Norge ledet kveldens stafett helt til midtveis i den siste etappen, men med fem bom (og fem ekstraskudd) på Ann Kristian Flatland, ble det – ikke overraskende – tysk seier.

I angrepsposisjon
Svartdal mener ikke Norge er en reel gullkandidat under VM.

- Jeg har tre favoritter: Tyskland, Russland og Frankrike. Vi er utfordrere. Skal vi vinne gull, må vi ha en optimal dag samtidig som de andre landene har utur. Såpass ærlige må vi være, sier han.

- Er ikke det vel defensivt?

- Nei, det er bedre å være i angrepsposisjon. Vi trives best der, sier han smilende.

Jentene sa følgende om sine etapper:

Tora Berger (1.etappe, to ekstraskudd og beste etappetid):
- Jeg mistet staven tidlig, og tapte noen sekunder på det, men heldigvis lot jeg meg ikke stresse. Det var utrolig morsomt å gå, stor stemning rundt løypa og alle på laget gjorde en flott innsats.

Anne Ingstadbjørg (2.etappe, ett ekstraskudd):
- Veldig morsomt. Det var uvant å gå ut først. Jeg prøvde å gå mitt eget løp, og lot meg ikke stresse. Jeg er godt fornøyd. Jeg håper ukens resultater holder til en plass på stafettelaget til VM.

Solveig Rogstad (3.etappe, ett ekstraskudd):
- Det gikk bra. Artig når hele laget gjør det så bra.

Ann Kristin Flatland (4.etappe, fem ekstraskudd):
- Dette er annen gang jeg går siste etappe. Jeg har slitt med skytingen den siste tiden, og er fornøyd at jeg fikk ned alle blinkene uten å måtte ut i strafferunde. Jeg syns jeg var rolig, men hørte selvsagt at Kati Wilhelm begynte å treffe. Jeg ble ikke noe stresset av det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.