RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må ha is i magen

Sist oppdatert:
Hun er den minst kjente av de norske langrennsjentene. Lørdag håper Kristin Mürer Stemland å bli olympisk mester.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Det var ikke artig å stå og se på da de andre vant VM-gull i fjor. Der og da bestemte jeg meg for å komme på stafettlaget i OL. Det har vært et stort mål denne sesongen, sier Kristin Mürer Stemland til TV 2 Nettavisen.

25-åringen fra Trondheim har jevnlig levert plasseringer blant de ti beste i verdenscupen de to siste sesongene, men aldri tatt steget opp på seierspallen individuelt. Dermed har hun havnet i skyggen av profiler som Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Torsdag kveld fikk Stemland beskjeden som kan gjøre henne til olympisk mester. Etter en sterk 12. plass på den klassiske 10-kilometern ga Svein Tore Samdal grønt lys for Stemland, som går på det norske laget sammen med Bjørgen, Pedersen og Kristin Størmer Steira.

- Veldig glad
- Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjeden. Samtidig hadde jeg blitt utrolig skuffet hvis jeg ikke hadde fått gå, medgir Stemland.

Ennå har ikke trener Samdal gått ut med hvilke etapper de ulike løperne skal gå, bortsett fra at Bjørgen går siste. Derfor er det vanskelig for Stemland å røpe for mye av taktikken.

Én ting er hun imidlertid helt klar på:

- Det er viktig å gå kontrollert fra start. Når man bare skal gå fem kilometer, kan det være lett å åpne for hardt. Da får man svi i denne høyden.

I gullform
Stemland er også klar på hvor støtene må settes inn.

- Skal man rykke, må det skje mot toppen av den lengste bakken. Hvis noen faller for fristelsen til å prøve seg i starten av bakken, tror jeg de må betale for det. Det er veldig fort gjort å gå seg stiv.

- Tror du noen kommer til å prøve seg?

- Det kan godt hende. Og da blir det viktig for meg å ha litt is i magen.

Torsdagens løp viste at de norske jentene har gullformen inne.

- Det hadde vært veldig morsomt å klare det, uten at jeg har tenkt så mye på det ennå. Vi bør i hvert fall være med og kjempe om en medalje, fastslår Kristin Mürer Stemland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere