RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må innrømme at det ikke gikk helt etter planen

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Men når alvoret starter på onsdag, skal Tora Berger være med i toppen fra start.

Tora Berger har allerede gått en miksstafett i skiskyting, men alvoret starter først onsdag med normaldistansen i Östersund. Da er målet en topplassering.

– Det er litt vanskelig å si hvor bra formen min er akkurat nå og hva jeg kan håpe på i onsdagens renn her i Östersund, men håpet er selvsagt at jeg skal være med å kjempe helt i toppen, sier Berger til NTB.

Hun var skiskytingens ubestridte dronning i fjor med seier i alle verdenscupene. I VM ble det fire gull og to sølv på henne. Det er liten tvil om at Berger er et av de aller største og heteste gullhåpene for Norge i Sotsji-OL i februar, men det skal gås mange renn før hun kommer dit.

– Det er veldig viktig å være med og gjøre gode løp tidlig i sesongen. Derfor betyr 15-kilometeren vi skal gå her i Östersund veldig mye, forklarer Berger.

Forrige gang det var OL, i Vancouver i 2010, skrev hun navnet sitt bokstavelig talt med gullskrift inn i idrettshistorien. Da hun sikret seieren på normaldistansen, tok hun samtidig det 100. norske OL-gullet i vinteridrettssammmenheng.

Alvor
– Det er først nå alvoret begynner. Jeg går til 15-kilometeren onsdag med et klart mål: Det er å gjøre arbeidsoppgavene mine både på standplass og i sporet så godt som mulig, forteller Berger, men hun holder litt igjen når vi spør henne om det vil være godt nok til seier.

Hun har vært gjennom noen løp allerede. I sesongåpningen på Sjusjøen ble det bare sjetteplass på henne etter for mange bom. Heller ikke i miksstafetten søndag lyktes hun på standplass.

Berger gikk den første etappen for Norge, men måtte ut i en strafferunde på skytingen. Det var ikke godt nok.

– Nei, jeg må vel bare innrømme at det ikke gikk helt etter planen i helgen. Det var riktignok vanskelige forhold med mye vind, men jeg skal ikke skylde på forholdene, for jeg var ikke på topp selv heller.

– På standplass fullførte jeg ikke som jeg hadde tenkt, men i sporet fungerte det ganske bra, sier hun.

Etter planen
Berger har vært gjennom sesongforberedelser som stort sett har gått etter planen. Heldigvis har hun klart å unngå både skader og sykdom.

– Jeg må vel kunne si at jeg har trent veldig bra i sommer og høst. Det meste har fungert fint, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med det som har skjedd fram til nå, sier skiskytterdronningen.

Stort sett har hun fulgt gammel, god gulloppskrift i forberedelsene til det som kommer til å bli hennes aller siste sesong.

– Er det noen distanse du mener du har best sjanse til å vinne i år?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg har i alle fall ikke noen favorittdistanse. Jeg er vel like god over hele linjen.

– Så med full klaff kan det bli mange gull i Sotsji?

– Hehe, jo kanskje det kan gå veien med full klaff i OL, sa Tora Berger til NTB tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere