*Nettavisen* Sport.

- Må jeg inn her?

Foto: (FOTO: STABAK.NO)

Stabæks 16-årige debutant var en smule skeptisk til å møte pressen.

02.10.06 16:08

ÅRÅSEN (NETTAVISEN): LILLESTRØM – STABÆK 2-2: Ola Kamara har kanskje Tippeligaens tøffeste navn, og muligens den høyeste hårmanken. Det han helt sikkert har, er et av ligaens største talenter, og søndag fikk endelig 16-åringen debutere.

- Utrolig moro, og at det skulle bli mot Lillestrøm på Åråsen var ekstra gøy, sier Stabæks ungkalv, som på ingen måte gjorde bort seg i sine om lag ti minutter på Åråsen søndag kveld.

Stabæk-spissen fikk erstatte en skadet Somen Tchoyi da fem minutter gjensto av ordinær tid, og rakk to gode løp, hvorav det ene nesten skaffet bortelaget en liten målsjanse.

- Synd, for det var ikke langt unna at jeg rakk frem til den ballen, mener Kamara.

Etter kampen var det tydelig at den lovende Stabæk-spissen ikke har fått så altfor mye trening i å møte pressen. Blid og fornøyd, men med et noe skeptisk blikk i retning av det 30-40 mann store pressekorpset, spurte unggutten beskjedent:

- Må jeg gå inn her?

Det slapp han, og i stedet var det trener Jan Jönsson som kunne si noen velvalgte ord om spisstalentet.

- Ola klarte seg bra, og har et fint talent, mener Stabæk-treneren.

- Han kan minne litt om Daniel (Nannskog) i sin spillestil, og har noe av de samme forutsetningene, mener Jönsson.

PS! Ola Kamara var 16 år og 351 dager da han debuterte i Tippeligaen. Det er ikke rekord. Trond Fredrik Ludvigsen hadde i en alder av 16 år, 11 måneder og 20 dager allerede rukket å score i Tippeligaen. Det skjedde i 1999 i en kamp for Bodø/Glimt mot hans nåværende klubb Brann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.