*Nettavisen* Sport.

- Må jo holde seg på beina

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): - Det er en del av gamet å holde seg på beina, sier Tore Ruud Hofstad om Lars Bergers fall.

18.02.05 00:19

Ruud Hofstad hadde ikke startet da Berger falt, men innrømmer at fallet skjerpet ham.

- Like før jeg startet, hørte jeg på sambandet at Lars falt. Jeg konsentrerte meg ekstra mye for at det samme ikke skulle skje med meg på det stedet, sier Ruud Hofstad til TV 2 Nettavisen.

- Det var kjedelig for Lars, men det er en del av gamet å holde seg på beina, fortsetter han.

- Og når man faller så er det gjerne fordi man har gått for fort, og blitt stiv i beina. Hadde jeg gått fortere kunne jeg nok falt jeg også, fastslår han.

Berger tapte 7-8 sekunder og sølvet på fallet. Uten at Ruud Hofstad fokuserer på det. Han var overlykkelig over bronsen. All satsingen denne sesongen har vært med 15-kilometeren i tankene. Han har fokusert mye mer på fri teknikk enn klassisk. Det ga uttelling.

- Best når det gjelder, heter det vel. Jeg er stolt over at jeg klarte å heve meg det ekstra hakket som ga medalje, sier han.

Han drømte om gull, men med en 6. plass som beste resultat tidligere i år var bronse nesten like godt.

- Og jeg innrømmer det gjerne – det er enorm forskjell på bronse og 4. plass. Jeg har hatt noen 4. plasser, og i ettertid er det irriterende å vite at man bare var ett eller to sekunder fra pallen, sier han.

Tre kilometer før mål, var han bare på 5. plass torsdag. En superavslutning reddet imidlertid bronsen.

- Dette var optimalt av hva jeg kunne oppnå, sier han

Ruud Hofstad står trolig over søndagens jaktstart, men han håper å ha sikret plassen på det norske laget i sprintstafett med torsdagens bronse. Fra før av er han sikret plassen som ankermann på det norske stafettlaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.