*Nettavisen* Sport.

- Må jobbe hardt for å få tildelt straffe

Foto: Reuters

Arséne Wenger mener dommeren snøt Arsenal for seieren mot Wolves.

27.12.11 20:09

ARSENAL - WOLVES 1-1:

Robin van Persie har vært i fantastisk form i 2011, og satt inn sitt 34. mål dette kalenderåret da han scoret mot Aston Villa for en uke siden.

Før avspark var Arsenal-spissen to mål unna å tangere Alan Shearers bragd fra 1995, da Shearer banket inn 36 mål.

Ikke tapt siden 1966
Det knyttet seg derfor spenning til om nederlenderen skulle ta rekorden allerede mot Wolverhampton tirsdag, da ulvene kom på besøk til Emirates Stadium. At Arsenal var favoritter til denne kampen, var de fleste enige om. For de statistikkelskende der ute, kan vi fortelle at Arsenal faktisk ikke har tapt en kamp den 27. desember siden 1966.

Oppgjøret åpnet i forrykende tempo, og bortelaget skapte to store muligheter tidlig, anført av en frisk Matt Jarvis. Men det var Arsenal som skulle få den første scoringen.

Gervinho åpnet scoringsballet
Allerede etter åtte minutter lå ballen i nettet bak Wolves-keeper Wayne Hennessey. Arsenal kontret med Yossi Benayoun, som spilte Gervinho fri foran Wolves-målet. Alene med keeper var Gervinho iskald, og rundet Hennessey før han sikkert skjøt ballen i det tomme målet.

Men bortelaget skulle slå tilbake. I det 38. minutt fikk Wolverhampton en corner, som først ble klarert ut av feltet. Stephen Hunt headet ballen tilbake, og der sto Steven Fletcher umarkert og lirket ballen forbi Wojciech Szczesny, og utligningen var et faktum. Lagene gikk derfor til pause på stillingen 1-1.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Ropte på straffe
Etter 56 minutter ropte Arsenal på straffe. Laurent Koscielny slo et innlegg rett i armen på Christophe Berra, men dommer Stuart Attwell vinket spillet videre. Der ble trolig Arsenal snytt for straffe.

Arsenal fortsatte presset mot Wolverhampton-målet, og Robin van Persie ble snytt for et drømmemål da Hennessey reddet et frispark på flott vis etter 66 minutter. På den påfølgende corneren var Hennessey igjen festbrems, da han reddet Per Mertesackers heading fra kort hold.

To minutter senere var det Arsenals tur til å være heldige med dommeravgjørelsene. Alexandre Song sparket ned to Wolves-spillere på to sekunder, men slapp unna med gult kort.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eddie Keogh

Utvisning
Det gjorde ikke Nenad Milijas, som kastet seg inn med en farlig takling på Mikel Arteta. Dommer Atwell viste ingen nåde, og Milijas så det røde kortet. Dermed hadde Arsenal fått tilbakebetalt den feilaktige straffeavgjørelsen og vel så det.

Rødtrøyene presset voldsomt på for den avgjørende scoringen, men Wolverhampton forsvarte seg som løver. Anført av en strålende Wayne Hennessey i Wolves-målet klarte bortelaget å stå imot, og kampen ebbet derfor ut på stillingen 1-1.

Det var lite som tydet på at Van Persie skulle tangere Shearers målrekord tirsdag, og nederlenderen gikk til slutt målløs av banen for en gangs skyld.

Arsenal er dermed på femteplass etter den 18. runden i Premier League.

- Sitt livs kamp
Arséne Wenger oppsummerer kampen slik:

- Jeg er mer frustrert av resultatet enn jeg er av selve kampen. Man kan ikke stille spørsmål om vår vilje til å vinne matchen, sier Wenger ifølge Arsenals offisielle twitterkonto.

Wenger kunne selvsagt ikke unngå å skryte av kampens store spiller, Wolves-keeper Wayne Hennessey.

- Han spilte sitt livs kamp. Dette var en type kamp vi vinner 19 av 20 ganger, og den siste ender uavgjort. Wolves kjempet som gale, sier Wenger.

- Må kjempe for straffe
Arsenal-sjefen var tydelig oppgitt over dommer Stuart Attwells avgjørelse om å ikke tildele Arsenal straffespark, da hjemmelaget ropte på hands i andreomgang.

- Det ser ut som vi må kjempe hardt for å få tildelt straffespark. Men vi hadde nok av sjanser til å vinne kampen uansett. Kanskje vi ikke var avslappet nok, kanskje vi ville for mye. Det er synd vi ikke kunne få mer ut av dette, sier Wenger.

Wolves-kaptein Roger Johnson synes uavgjort var et rettferdig resultat.

- Vi stolte på flaksen til tider, men sånn er fotballen. Vi har blitt straffet for de minste feil de siste kampene, og jeg synes vi fortjente poenget. Det var en stor laginnsats, og det føles som om vi holdt nullen, sier Johnson ifølge BBC.

Hva synes du om kampen? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.