*Nettavisen* Sport.

- Må jobbe steinhardt for hvert poeng

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Og det lykkes Sparta med. Nå står laget med 11 strake triumfer i eliteserien.

21.01.11 00:02

ROSENBORG – SPARTA 1-5:

Det har vært i storslag den siste tiden, Sparta Sarpsborg.

Østfold-laget har ikke tapt en kamp i GET-ligaen siden 2. desember, og etter å ha slått Rosenborg 5-1 i Trondheim torsdag kveld står laget med 11 strake kamper uten tap i den øverste divisjonen.

Det har også gjort seg gjeldende på tabellen. De siste månedene har iskrigerne fra Sarpsborg for alvor reist ifra konkurrentene og når ti kamper gjenstår av sesongen ligger de 18 poeng foran nummer to.

- Ikke uslåelige
Sparta har så langt sanket 87 poeng fra 35 kamper, mens henholdsvis Vålerenga og Stavanger følger på andre og tredje. Begge lag har 69 poeng så langt, men også én kamp mindre spilt.

Det skal likevel mye til for at Sparta nå roter bort seriemesterskapet.

- Uslåelige er vi ikke, men såpass ærlige må vi vel være å si at vi nå er favoritter i hver kamp vi spiller. Men vi har hatt en del arbeidsseirer i det siste, og må jobbe steinhardt for hvert poeng, sier Spartas Magnus Selvaag til Nettavisen.

- Hvorfor er dere så gode nå?

- Vi har først og fremst trent bra i sommer, og gjennom hele sesongen. Også har vi en tropp som er så god at det tilsier at vi burde være oppe i toppen. Kongepokalen er selvfølgelig målet vårt, sier han.

- Litt heldige
Selvaag satte selv inn det første målet i torsdagens seier over Rosenborg. Hans niende for sesongen.

- Jonas Solberg Andersen hadde pucken ute på siden, og slo den inn i midten til meg. Det så ut som keeperen trodde jeg skulle sette den mot hans slapside og går feil, så da er det bare for meg å sette den inn i åpnet mål med backhand, forklarer han.

De øvrige målene i oppgjøret ble satt inn av Robin Dahlström, Henrik Malmström og nevnte Jonas Solberg Andersen. Thomas Beauregard scoret trøstemålet for Rosenborg Elite.

- Vi er litt heldige som får 3-1 etter første periode. Vi var ikke veldig bra i første, men vi var effektive. At vi leder såpass er litt ufortjent. I andre og tredje periode synes jeg vi har god kontroll, sier Selvaag.

Hyller nykommer
En av dem som virkelig har imponert for Sparta de siste kampene er backen Matt Robinson.

På 35 opptredener har 24-åringen nettet 12 mål og vartet opp med 22 assist. Magnus Selvaag er meget imponert over hva Robinson har fått til i løpet av sin første sesong i norsk hockey.

- Robinson kom som et ubeskrevet blad før sesongen, og nå er han helt klart ligaens beste back. Ledelsen traff virkelig godt da de hentet ham i sommer, forteller Sarpsborg-spilleren.

Neste oppgave for Selvaag, Robinson og de andre iskrigerne i Sparta er møtet med tabelltoer Vålerenga i Sparta Amfi lørdag.

Øvrige resultater:
Frisk Asker - Lørenskog, 3-2
Storhamar - Lillehammer, 4-3
Manglerud Star - Stjernen, 6-2
Vålerenga - Stavanger, 3-2

Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag