RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må øke effektiviteten

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
HamKam-trener Arne Erlandsen etterlyser effektivitet hvis laget skal overleve i Tippeligaen.

HamKam-Strømsgodset 1-3

BØRSTAD(Nettavisen) -Jeg er veldig fornøyd med at vi skaper 10-12 sjanser gjennom kampen, men vi må score flere mål. Spesielt en sjanse i andre omgang må vi sette hvis vi skal hevde oss i Tippeligaen sier HamKams trener Arne Erlandsen etter kampslutt.

Sjansen han sikter til var når innbytter Marcus Pedersen kom alene gjennom etter pause. Han skjøt veldig tidlig og over mål, og med litt mer ro kunne han scoret. Pedersen er kun 17 år, og en som klubben venter seg mye av i fremtiden.

- Vi gjennomførte en bra kamp, men vi må øke effektiven. Nå skal uka brukes til å få full skjerping inn mot Bodø/Glimt-kampen på søndag, og ingen førsteellever er klar ennå, fortsetter Erlandsen, som manglet flere spillere i kveld.

Reservepreget forsvar
HamKam stilte reservepreget bakerst, med midstopperne Juha Pasoja og Arnar Førsund opptatt med landslagsoppdrag.

- Jeg synes vi hadde bra kontroll bakover, bortsett fra i første omgang da vi ga kantene deres litt for mye bakrom. Mattias Andersson er en god spiller, og vi kan ikke gi en som han for mye spillerom uten at han utnytter det, avslutter Erlandsen.

Jevnt før pause
Kampen var jevn før pause, og det var HamKam som scoret først. Strømsgodset lot Markus Ringberg stå helt alene på bakerste stolpe etter en corner, og han headet enkelt inn til Frode Bjørnevik som satte ballen bak Espen Johnsen i Godsets mål. Kun to minutter senere tok Thomas Sørum godt vare på et innlegg fra Mattias Andersson og utlignet slik at det sto 1-1 til pause.

Syv mann ut
Like etter pause skjøtr Fredrik Nordkvelle på Ivar Rønningen, som gjorde en svak redning og ga retur. Den tok Mattias Andersson vare på, og han satte inn 2-1 til bortelaget. HamKam tok så over kampen, og det gjorde seg bare mer gjeldende etter at Godset byttet hele syv mann samtidig.

Hjemmelaget spilte seg til flere gode sjanser ved blant annet spisstalentet Marcus Pedersen, men ballen ville ikke inn. Mot spillets gang satte så Steffen Nystrøm inn en retur etter et skudd av Osman Nyan tre minutter før slutt, og kampen var da avgjort.

«Godset» effektive
Sjansestatistikken endte 11-5 i HamKams favør, så Strømsgodset tok godt vare på sjansene sine. Mattias Andersson var solid for Godset, mens nykommer Pål Strand gjorde en god kamp for HamKam på venstrekanten. HamKam manglet Roman Kienast, Tom Kristoffersen og John Anders Rise, mens Stian Ohr og Alexander Aas ikke var med i bortelagets tropp.

Kampen ble forøvrig spilt på Børstad Kunstgressbane ettersom kulde og snø i løpet av påsken gjorde at Briskeby ikke ble klar til kampstart. HamKam møter Bodø/Glimt borte i Tippeligapremieren, mens Godset åpner borte mot Viking.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere