*Nettavisen* Sport.

- Må ødelegge Federers knær

Roger Federer knuste Andy Roddick i semifinalen av Australian Open, men Mats Wilander vet hvordan man kan slå ham.

25.01.07 12:04

For snaut to uker siden vant Roddick mot Federer i finalen av en invitasjonsturnering.

- Jeg bruke kampen som trening, sa Federer da. Det gjorde han imidlertid ikke i torsdagens semifinale. Roddick holdt riktignok følge frem til 4-4 i første sett, men etterpå kunne tilskuerne og tv-seerne bevitne en av tidenes maktdemonstrasjoner innen tennisen.

På 3-4 i første sett tok Federer 11 strake game, vant første sett 6-4 og andre sett 6-0. Først på 2-0 til Federer i tredje sett fikk Roddick et game igjen, men Federer tok enkelt settet 6-2.

Kampen var over på 83 minutter.

- Det er rett og slett uvirkelig. Jeg er sjokkert selv. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Federer etterpå.

- Jeg spilte helt fantastisk. Men turneringen er ikke over, så la oss ikke ta helt av, fortsatte han.

Federer har nå nådd sju strake Grand Slam-finaler. Det er tangering av rekorden.

Best i verden?
Tennisen er en stor idrett på verdensbasis, og Federers dominans betyr at han er en av verdens aller beste idrettsutøvere. Kanskje best av alle akkurat nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torsten Blackwood (AFP/Scanpix)

Mats Wilander, kommentator for Eurosport, har imidlertid en oppskrift for å ta ham. Den svenske tennislegenden ville invitert sveitseren med ut på en 18 hulls golfrunde, og så slått ham i knærne med et balltre underveis. Når man deretter spiller mot ham så må man ha Stefan Edberg eller Patrick Rafters serve- og volley-spill, Andre Agassis returer, Pete Sampras´ forhandsvinnere og John McEnroes temperament.

- Da har man kanskje en liten sjanse, sa Wilander.

Sjanseløs
Dessverre for Roddick hadde de to ikke vært på en golfrunde først. Og selv om amerikaneren er en av verdens beste tennisspillere, så hjelper det lite når man møter Federer.

Roddick ble utklasset, ydmyket, latterliggjort - du kan bruke hvilket synonym til de ordene som du selv vil. Alt ville passet. Det var kattens lek med musa.

Det var rett og slett urettferdig.

Og selv om jeg kanskje selger skinnet før bjørnen er skutt: Tommy Haas og Fernando Gonzalez, som møtes i den andre semifinalen, kjemper egentlig kun om 2. plassen i turneringen.

Diskuter under. Roger Federer herjer i en stor verdensidrett som tennis. Er han verdens beste idrettsutøver for øyeblikket?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.