RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må regne med mediekjør

Sist oppdatert:
Man må regne med mediekjør som sportsdirektør, mener Jan Erik Aalbu og Lars Bohinen.

Se intervju med Bratseth på Nyhetskanalen!

Vålerengas sportsdirektør, Jan Erik Aalbu, er en av Norges mest erfarne og profilerte sportsledere. Etter 1992, da han hadde ansvaret for europacuplaget i hopp, har han hatt ulike media- og toppjobber i idretter som golf, vinteridrett og fotball.

Tøff hverdag
Han kjenner seg godt igjen i RBK-direktør Rune Bratseths beskrivelse av en stadig tøffere mediehverdag for idrettsledere.

- Jeg har sagt at jeg skal være mest mulig tilgjengelig, og det er klart kona kan bli lei når jeg har mobilen på hodeputa. Da jeg jobbet med hopplandslaget, kunne jeg ha 100 samtaler om dagen i forbindelse med hoppuka og andre store mesterskap. Når du kommer ut av møter, kan du ha 30 tapte anrop. Selvsagt merker du slitasje noen ganger, sier Aalbu til Nettavisen.

Han er glad for at Bratseth kommer til å fortsette i RBK-kulissene når han gir seg som sportsdirektør på Lerkendal 1. juli.

- Da jeg hørte nyheten på radio, fikk jeg inntrykk av at Bratseth skulle gi seg helt i Rosenborg. Jeg snakket med ham i morges, og fikk vite at han skal fortsette med mange av de samme oppgavene fremover. Det ville vært veldig synd om en så stor fotballpersonlighet skulle bli borte. Han er en viktig kontinuitetsbærer, sier Aalbu.

Avhengig av media
VIF-direktøren forteller at han får stadig mer erfaring med pressen.

- Du blir kjent med folk og lærer hvem du kan stole på. Samtidig blir du mer forsiktig overfor personer og media som utnytter deg og forvrenger historier. Du blir mer bevisst på hva du sier neste gang, og gir ikke så mye av deg selv, sier Aalbu, som understreker at media er svært viktig for idretten.

- Uten media er det så godt som umulig å drive toppidrett. Da når du ikke ut til sponsorer og viktige samarbeidspartnere som ønsker å eksponere seg i pressen, sier Aalbu, som visste hva han gikk til da han nylig takket ja til Vålerenga.

- Som jeg sa da jeg begynte som sportsdirektør i Vålerenga: Det er ikke en jobb du tar dersom du ikke tåler støy. Da begynner du heller i Holmlia. Du må vite hva du går til, og du må være forberedt på at du er en del av mediebildet, på godt og vondt, avslutter Aalbu.

- Aldri opplevd det sånn
Lars Bohinen har forlatt Vålerenga til fordel for jobben som sportsdirektør i Stabæk. Bohinen hadde mye med media å gjøre også i sin tid i VIF, men han har aldri opplevd pågangen fra media som problematisk.

- Jeg synes det er helt greit. Det må være så ekstremt tøft i Rosenborg at det ikke er til å leve med, og man skal respektere det, men jeg har aldri opplevd det sånn, sier han til Nettavisen.

Bohinen mener et visst medietrykk er noe man må lære seg til å leve med.

- Man må lære å skjerme seg litt, holde folk litt på avstand av og til, så går det fint. Nå er jeg i en litt mindre klubb enn RBK, så jeg vet ikke hvor mye telefoner, henvendelser og skriverier Bratseth må forholde seg til, men for meg er det ikke noe problem i det hele tatt.

- Hvor mange telefoner får du hver dag?

- Det varierer fra mange om dagen til ingen. I min verden er dette en del av gamet. Jeg kan ikke se for meg at jeg en dag skal gi meg i denne jobben på grunn av for mye press. Jeg har akseptert at det er en del av gamet, sier Bohinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere