*Nettavisen* Sport.

- Må spille litt stygt

Foto: AFP/Scanpix

Jack Wilshere har oppskriften på hvordan Barcelona skal slås.

Denne uken braker det løs igjen i Champions League. Åttedelsfinalene står på plakaten, og på onsdag får Arsenal storfint besøk når Barcelona kommer til Emirates.

- Jeg var på Emirates Stadium og så den første kampen mellom Arsenal og Barcelona i fjor (2-2, red. anm.), og Barcelona var briljante. Særlig i første omgang, sier Wilshere til The Guardian.

- Må plage dem
Returoppgjøret så han på TV, og der gikk det som sikkert mange husker, ikke like bra. Arsenal fikk en leksjon i effektivitet og tapte 4-1, og røk med det ut av Champions League. Den nybakte landslagsspilleren mener «The Gunners» må bruke alle knep som finnes for å gå videre i verdens gjeveste fotballturnering for klubblag.

- Jeg så kampen på TV i Bolton da jeg var der på lån, og jeg husker at vi prøvde å spille vårt eget spill med mange pasninger. I år er vi nødt til å plage dem, være tett opp i ansiktene deres og vise hva vi står for. Når vi har ballen, er vi nødt til å prøve å holde ballen i laget på samme måte som Barcelona kan. Vi må lære fra i fjor og bruke skitne triks for å klare å vinne ballen tilbake. Vi må spille litt stygt, fotballmessig, sier Wilshere.

Vil vinne
Han mener de røde og hvite står bedre rustet enn de gjorde i fjor, før møtet med spanjolene.

- Jeg mener vi er i bedre form i år enn vi var da vi skulle spille mot Barcelona i fjor. Vi hadde så mange usikkerhetsmomenter i laget. Robin van Persie var skadet, William Gallas fikk rødt kort i den første kampen, Andrej Arsjavin gikk av etter 27 minutter og vi manglet Alex Song og Cesc Fabregas i returoppgjøret. Laget vårt hadde mindre selvtillit enn vi har i år, men vi har vokst siden den gang, sier Wilshere.

Den lille midtbanespilleren er klar på hva Arsenal ønsker i onsdagens kamp.

- Vi går for seier. Det er viktig at vi får et godt resultat vi kan ta med oss til returoppgjøret, avslutter Wilshere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag