RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må sørge for å ha det j... moro

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dørgende kjedelig treningskamp til tross: Sarpsborg-treneren tror på underholdning når alvoret barker løs.

Sarpsborgs treningskamp mot Hønefoss på La Manga ble aldri noen match for historiebøkene.

Et rødt kort og flere stolpeskudd til tross, underholdningen var ikke mye å skryte av i kampen som endte 0-0 på en humpete og ikke optimal bane i den spanske turistbyen ved Middelhavet.

- Jeg hørte en radioreporter for Radio Prime Sarpsborg si at det er mer spennende å se maling tørke. Han er vel inne på noe der, oppsummerer Sarpsborg 08-trener Roar Johansen overfor Nettavisen.

Les referat fra kampen her

- Må glede oss
Men når laget innleder Tippeliga-sesongen med hjemmekamp mot Molde 18. mars, lover treneren at det blir langt mer underholdende.

- Jeg liker ikke å si at vi skal prøve å unngå å rykke ned, da har vi satt oss selv i en posisjon med ryggen mot veggen fra start av, forklarer Johansen, og forteller at klubben sammen med spillergruppa skal enes om en målsetting for sesongen i løpet av oppholdet på La Manga.

- Uansett må vi glede oss over det her. Vi fortjente å rykke opp i fjor, og vi må bare sørge for ha det j... moro hver eneste kamp, mener treneren.

For la oss være ærlige: Sarpsborg 08 er ingen favoritter til gullet i Tippeligaen denne sesongen.

Langt ifra.

Gode på hjemmebane
Laget rykket opp fra Adeccoligaen i fjor uten én eneste helprofesjonell spiller på laget. Og selv om forsterkningene Joacim Heier (fra Sandefjord) og Glenn Roberts (fra Aalesund) har nok av Tippeliga-erfaring, kan ikke spillerstallen sies å være ligaens sterkeste på papiret.

- Hvordan skal Sarpsborg slå lag som Rosenborg og Vålerenga?

- Vi må være oss selv, da har vi en mulighet til å få det til. Begynner vi å inngå kompromisser og endrer på noe fordi vi møter lagene som du nevner, da kommer vi til å slite.

Men på eget gress har Sarpsborg vanligvis vært solide i den nest øverste divisjonen de siste årene, og ingen av tippeligalagene bør regne med å få en enkel oppgave når de gjester arenaen i Østfold med en tilskuerkapasitet på 4930.

Derfor er det ikke umulig at det kan bli mye å glede seg over for sarpingene utover sesongen - og ikke minst for østfoldinger generelt.

- Vennskapelig hatduell
- Vi får den feiden mellom Sarpsborg og Fredrikstad, to naborivaler som har slåss i ishockey i mange år. Nå har feiden kommet til fotballen også, det blir vanvittig moro. Det blir en vennskapelig hatduell, sier Roar Johansen, og over telefonlinjen fra La Manga kan man formelig høre hvor mye treneren gleder seg.

Men å se erkerivalene rykke tilbake ned til Adeccoligaen, håper han ikke på noen som helst måte.

- På ingen som helst måte. Det beste for Sarpsborg er at begge lag holder seg oppe og gjør en god sesong, så det blir litt kontinuitet rundt disse oppgjørene. Det skaper jo ekstra interesse rundt begge lag, minner Johansen om.

Som ser ut til å kunne stille med et skadefritt mannskap når alvoret starter om tre uker.

- Bank i bordet, vi har vært helt forskånet for skader gjennom hele vinteren. Måtte det bare vare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere