*Nettavisen* Sport.

- Må tåle en dårlig start

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Odd Grenland risikerer å stå uten poeng etter fire runder. Hva skjer da?

Skiensklubben har tapt sine tre første kamper i årets Tippeliga, og – hvis man legger til resultatene fra i fjor – ni seriekamper på rad.

- Ikke i gang ennå
Søndag møter Odd Grenland tabellnabo Aalesund, som bare har ett poeng.

Hvem som rykker ned fra Tippeligaen blir neppe klart før bladene igjen faller fra trærne, men hvor viktig er egentlig søndagens kamp for de to bunnlagene? Vi spurte TV 2s ekspert Bengt Eriksen.

- Den er veldig viktig. Først og fremst for Odd Grenland. Du er ikke i gang med seriespillet før du har tatt poeng. Uansett om det blir uavgjort eller seier på søndag; ingen av lagene behøver å gå ned. Men hvis Odd taper for Aalesund, har de lagt et godt grunnlag for å gå ned, mener Eriksen.

Tidlig gravalvor
De to siste årene har Molde (i 2005) og Tromsø (i 2006) begge vært poengløse etter fire serierunder, men likevel beholdt plassen i Tippeligaen.

- Det handler mye om hvordan du opplever ting. Hvor offensiv du er i hodet. Jo mer du ryker, jo mindre offensiv blir du. Frykten og gravalvoret tar deg, og du begynner å se langt frem, forklarer Eriksen.

Og slår fast:

- Ja, det er viktig å få en god start. Men enda bedre er det å tåle en dårlig start.

Ingen løsning
Skulle Odd Grenland tape også mot Aalesund, vil helt sikkert noen forlange trenernes hoder servert på et fat. TV 2s fotballekspert tror ikke det er den beste veien å gå.

- Jeg synes sjelden eller aldri det er fornuftig, med mindre de har gjort noe kriminelt. Og det har de så vidt meg bekjent ikke gjort. Enhver klubb må gjøre mellom sesongene tenke over ulike scenarier, over hvordan det blir til neste år.

- Å kaste om på alt etter tre-fire kamper, er fjollete. Hvis du var hellig overbevist i mars om at dette er de rette trenerne, kan jeg ikke begripe at du skal mene noe annet i begynnelsen av mai.

Fjerde serierunde starter med oppgjøret Vålerenga - Strømsgodset lørdag kveld. Alle kampene sendes direkte på TV 2 Sumo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.