- Må toppe laget om vi skal vinne rittet

Foto: Scanpix

Birger Hungerholdt angrer ikke på utspillet mot sportssjef Steffen Kjærgaard.

23.09.09 15:51

I beste sendetid på TV2 gikk Birger Hungerholdt tirsdag ut med en bønn om at sportssjef Steffen Kjærgaard ikke skal få legge den norske taktikken under VM-fellesstarten søndag.

- Steffen er en hyggelig fyr, men har ingen erfaring med slikt. Hvorfor la en uten erfaring lede en tropp på ni mann? Det tror jeg ikke er noe lurt, sa Team Joker Bianchi-eieren til TV2.

I stedet vil Hungerholdt gi jobben til sin egen sportssjef, Gino van Oudenhove.

Vil toppe laget
Dagen etter er det ikke anger å spore hos Hungerholdt. Han fastholder at utspillet kvelden i forveien ble sagt med de beste hensikter.

- Det var ikke ment som kritikk. Man kan se på det som et godt råd, sier han.

- Hvorfor er Gino bedre egnet enn Steffen?

- Vi må ha en som har erfaring fra den type ting. Det har Gino. Han holder på med dette omtrent hver dag hele året. Det gjør ikke Steffen Kjærgaard. Det har ikke noe med Steffen som person å gjøre. Når man har det beste norske VM-laget gjennom alle tider, er man nødt til å toppe laget dersom man skal klare å vinne det rittet her, fastholder Hungerholdt overfor Nettavisen.

- Et naturlig svar
- Er du enig i at timingen på dette utspillet kunne vært bedre?

- Nei, jeg synes ikke det. Hvis man opptrer i det offentlige rom må man tåle såpass.

- Forstår du at de kan se litt rart ut at du som lageier i Team Joker Bianchi forsøker å snakke inn din egen sportsdirektør i denne rollen?

- Jeg ble spurt av TV2 om å gi et eksempel på en som kan løse denne rollen bedre. Da var det naturlig for meg å svare Gino. Det er nødt til å være en som er faglig kompetent. Om jeg er objektiv eller ikke får være opp til andre å bedømme. I Norge har vi ingen andre enn Gino som har dette som levebrød og som har hatt det i mange år. Hadde vi hadde 10 andre å velge mellom, hadde det vært kjempefint. Men det har vi ikke.

Har ingen problemer med Kjærgaard
Kurt Asle Arvesen har snakket med begge de involvert partene i etterkant av utspillet. 34-åringen ser ingen grunn til endre på rollen til sportssjefen.

- Egentlig ønsker jeg ikke å kommentere dette i det hele tatt. Jeg har snakket med begge og vet at de vil det beste for den norske troppen. Det blir ikke noe problem, sier Arvesen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Er det er problem for deg dersom Kjærgaard legger opp taktikken søndag?

- Jeg har full tillit til Steffen som landslagssjef. Han er dyktig i jobben sin og er flink til å knytte til seg gode folk. Jeg vet at blant andre Gino (van Oudenhove) og Atle Kvålsvoll kommer til å bidra til søndagens opplegg.

- Hva synes du om timingen på utspillet?

- Det er ikke budskapet som sårer, men det er måten du sier det på, svarer Arvesen uten å ville utdype utsagnet noe mer.

Støttes av dansk kollega
Kjærgaard får støtte fra sin danske kollega. Lars Bonde var uvitende om uroen rundt det norske VM-laget inntil Nettavisen ringte.

Uten å ville blande seg for mye inn i konflikten, gir han Kjærgaard følgende skussmål:

- Jeg kjenner Steffen Kjærgaard godt, og jeg kjenner ham som en ytterst kompetent trener. Han har erfaring fra aller høyeste nivå. Han har kjørt Tour de France og har vært proff i mange år, sier Bonde til Nettavisen.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få Kjærgaard i tale onsdag. Til TV2 sa han følgende:

- Gino er utvilsomt en dyktig mann på mange områder, men det er jeg som har denne jobben her.

Sjekk siste sportsnytt her!
Her finner du nyheter om sykling!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.