*Nettavisen* Sport.

- Må trolig opereres

Foto: Bruce Bennett (Getty Images)

Mats Zuccarello Aasen brakk håndleddet og er ute i seks til åtte uker.

24.03.12 10:37

NEW YORK RANGERS - BUFFALO SABRES 1-4

Det var under kampen mot Buffalo Sabres fredag (natt til lørdag, norsk tid) at Mats Zuccarello Aasen måtte forlate isen med brudd i håndleddet.

- Slik det ser ut nå må han opereres og er ute i seks til åtte uker. Det kan blir lengre og det kan bli kortere. Vi får bare krysse fingrene, sier Zuccarellos agent, Erik Ryman, til tv2.no.

- Det er tragisk
Kampen var ni minutter gammel da nordmannen skulle blokkerte et skudd, og ble truffet mellom hansken og albuebeskytteren. Han klarte å få pucken ut av sonen, men forsvant deretter inn i garderoben med tydelige smerter i den venstre armen.

- Rangers tapte mot Sabres og mistet Zuccarello, skriver New York Rangers på sin offisielle twitterprofil.

Nå må 24-åringen belage seg på nok et skadeavbrekk. Tidligere i sesongen måtte han stå over flere kamper på grunn av en ankelskade, og i fjor ble sesongavslutningen ødelagt av et brudd i hånda.

- Det er tragisk det som har skjedd med ham. Han har jobbet så hardt for å komme tilbake og så skjer dette. Han var skikkelig på gang og fikk spille med de beste, sier Ryman.

Kan miste sluttspillet
Nå står sluttspillet i verdens største ishockeyliga i fare for Zuccarello.

- Det er bare å ta av seg hatten for at han kjemper. Han kommer helt sikkert tilbake. Det har han vist flere ganger. Men det er klart det er tragisk, for han kunne jo vært med i sluttspillet og gått langt. Det er fortsatt lov å håpe på sluttspillet, men det ser tyngre ut nå, erkjenner Ryman.

Kampen mot Sabres var Zuccarellos syvende i NHL etter at han ble kalt opp fra farmerlaget Connecticut Whale, og hans tiende for sesongen. Den norske isyndlingen har bokført to mål og én assist siden NHL-returen for to uker siden.

- Det er tøft hver gang vi mister en spiller med de ferdighetene. Vi må bare jobbe videre, det er et tøft tap for oss, sa kaptein Ryan Callahan etter kampen, som endte med 4-1-tap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.