- Må vel finne på noe å lage styr av igjen

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

John Arne Riise husker hvor bra det gikk forrige gang.

20.03.13 21:28

OSLO (Nettavisen): John Arne Riise vet å pådra seg overskrifter.

I september tok han en offentlig Twitter-pause etter mye rabalder, og ble til gjengjeld kaldt en «selvforherligende tufs» av VGs Truls Dæhli. Noen dager senere svarte han med å score det avgjørende 2-1-målet i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia.

Når VM-kvalifiseringen fortsetter mot Albania på Ullevaal fredag, er det med en ekstremt energisk Riise på venstrebacken. Fulham-spilleren sier til Nettavisen at han gleder seg kampen, og tuller med at han kanskje må skape noen overskrifter de neste dagene, for å få det siste, lille kicket.

- Jeg må finne på noe å lage styr av, nå også, sånn at jeg får kicket, smiler den rutinerte landslagsspilleren.

- Nei, da, Twitter-comebacket kommer nok ikke før kampen. Jeg får holde meg unna. Jeg gleder meg enormt mye til denne kampen. Det er lenge siden jeg har spilt en skikkelig landskamp, så energinivået er høyt, sier han.

- Vi kranglet aldri
Riise var igjen i medias søkelys før jul, da flere kamper gikk uten at han fikk spille for Fulham, og det oppsto rykter om at nordmannen var i konflikt med manager Martin Jol. Flere medier hevdet ar Riise var på vei bort fra klubben.

Siden februar har imidlertid venstrebacken vært fast i startoppstillingen til Jol, og avviser at det var en konflikt mellom de to.

- Det var ingen konflikt. Det var en uenighet. Han ga meg beskjed om å hvile en kamp. Jeg ville spille, men hvilte. Kampen gikk bra, så han fortsatt med det samme laget, og jeg var litt skuffet over det. Vi har aldri kranglet, og jeg kom tilbake på laget, forklarer Riise.

- Det er synd det ble så mye skriverier. Det var overdrevet, men sånt er jeg vant til, så jeg visste at det var om å gjøre å kommentere minst mulig.

Ett år igjen av kontrakten
Nå stortrives 32-åringen som fotballspiller i Englands hovedstad.

- Jeg har det veldig bra. Laget er bra, vi vinner, og personlig går det veldig bra, stråler Riise, som forteller at han håper han har flere år igjen i den engelske ligaen.

- Jeg har kontrakt med Fulham ett år til, og håper jeg blir i Premier League lenger enn det. Gjerne i Fulham. Det er en stor klubb og bra klubb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.