Gå til sidens hovedinnhold

- Magisk av Eden Hazard

Nysigneringen brukte bare seks minutter på å spille seg inn i Chelsea-fansens hjerter.

WIGAN-CHELSEA 0-2:

Før Chelseas åpningskamp i Premier League var det først og fremst én spiller det var knyttet mest spenning til.

Sommerkjøpet Eden Hazard ble hentet for drøyt 35 millioner pund, og søndag startet han da Chelsea reiste nordover på besøk hos Wigan.

Til tross for at den belgiske unggutten har lekt med sine motstandere i franske Ligue 1, var det store spørsmålet om han kunne briljere på samme måte i England.

Fantastisk åpning
Vel, det tok ikke mer enn seks minutter før Hazard viste at han hadde spilt fotball før.

To minutter: Branislav Ivanovic scorer etter en flott vending og gjennomstikker fra Hazard.

Seks minutter: Hazard blir felt og skaffer straffesparket Frank Lampard scorer på.

- Magisk av Eden Hazard, var Petter Myhres dom over «assisten» i TV 2s pausepanel.

Det betyr at Eden Hazard på fire minutter sørget for flere målpoeng enn hva for eksempel Stewart Downing gjorde i hele fjor.

Også fotballekspert Lars Tjærnås lot seg begeistre:

HTML EMBED

Etter kampen var Roberto Di Matteo godt fornøyd med både kampen og nevnte Hazard.

- Det var flott å kunne starte med to tidlige mål for deretter å kontrollere som vi ville. Eden viste virkelig fram alle sine kvaliteter i dag, og det var en nytelse å se på ham, sier Di Matteo ifølge BBC.

Wigan-manager, Roberto Martinez, var på sin side ikke spesielt fornøyd med det laget viste i starten av kampen.

- I begynnelsen så vi ut som et «pre season»-lag, og vi manglet den nødvendige intensiteten. Men måten vi reiste oss utover i kampen, kunne ikke gjort meg mer fornøyd. Vi viste virkelig god moral etter den tøffe starten, sier Martinez.

Wigan ble farlige
Etter en kalddusj av en start på årets Premier League, kjempet Wigan seg etter hvert inn i kampen, og var i store perioder minst like gode som gjestene fra London.

Nærmest kom de rett før pause, da Franco di Santo ble spilt gjennom Chelsea-forsvaret. En dårlig touch sørget derimot for at vinkelen ble for skrå, og muligheten rant ut i sanden.

Dermed kunne lagene gå i garderoben, noen naturligvis mer fornøyd enn andre, og vi aner at Hazard gikk av banen med et smil om munnen. I løpet av sine første omgang i engelsk fotball, var det spesielt vendingen forut 1-0-målet som fikk superlativene til å hagle.

Sjanserikt
Andre omgang startet som den første endte, og Wigan var definititivt bedre med enn hva gjaldt første omgang.

De største målsjansene var det likevel Chelsea som skapte, og Fernando Torres' avslutning ble reddet på streken, etter at spanjolen ble noe forstyrret i avslutningsøyeblikket.

Etter 64 minutter mente Chelsea-manager Roberto Di Matteo at Eden Hazard hadde fått bydd nok på seg selv, og byttet belgieren med en annen debutant.

Inn kom nemlig en annen unggutt det er stilt store forventninger til. Brasilianske Oscar har allerede rukket å vise seg fram på britiske fotballbaner, da han herjet under sommerens OL-turnering.

Det ble ikke en debut det luktet like svidd av som Hazard sin.

Mot slutten hadde begge lag muligheter til å score, men målene uteble. Dermed sørget Chelsea for å gi seg selv en best mulig start på årets Premier League.

Og Eden Hazard ga seg selv en best mulig start på sitt englandsopphold.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene