*Nettavisen* Sport.

- Målet er å berge plassen

Stabæk er svært beskjedne til tross for 2. plassen i Tippeligaen. Men ambisjonene for de kommende sesongene er skyhøye.

29.07.06 10:30

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Det vant ikke en eneste hjemmekamp før midt i juli, men Stabæk er likevel oppe på en svært overraskende andreplass etter 14 serierunder i Tippeligaen.

Likevel tar man ikke av på Bekkestua. Det har de brent seg på før.

- Målet er å berge plassen, mener Veigar Páll Gunnarsson. Når vi har sikret kontrakt for neste år, kan vi se oppover og justere målene, mener Stabæks toppscorer.

Jan Jönsson støtter spissjuvelen sin.

- Helsemessig er det fornuftig å ta med ro, mener Stabæk-treneren. Vi skal være ydmyke i forhold til hva vi har oppnådd, og ikke bite over for mye med en gang.

Øker målsettingen
I vår var målet «å etablere seg i Tippeligaen», altså å overleve. Målet er ikke blitt endret tross sølvplassen. Likevel, etter at Jan Jönsson onsdag skrev under en ny toårskontrakt med Stabæk, innrømmer den svenske treneren at målet er høyere enn som så for tiden fremover.

- Det er naturlig å sikte seg inn mot å være blant topp fire etter hvert. Det vil si at vi regelmessig skal kvalifisere oss for Europa/Royal League, og helst vinne noe innimellom.

- Seriegull?

- Gjerne det, eller cupen, sier svensken som har hatt en eneste lang opptur etter at han kom inn som Stabæk-trener for halvannet år siden.

Fire lag med bedre forutsetninger
Men akkurat nå tror svensken likevel ikke at man skal tenke for mye på hva man kan oppnå denne sesongen.

- Vi kan vel si at de første 45 minuttene har gått veldig bra, men lag som Brann, Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga har atskillig bedre forutsetninger enn oss til å lykkes i år.

- Selv tenker jeg sjelden lenger enn til den neste kampen. Det er Sandefjord borte, og det blir et knalltøft oppgjør, mener den 45 år gamle Stabæk-sjefen, vel vitende om at Stabæk har tre svært sterke seirer bak seg, nok til å skremme flere enn hjemmesterke telemarkinger.

I tillegg jobbes det i det stille med å skaffe inn et par nye spillere før det norske overgangsvinduet lukkes. Klarer Bærum-laget det uten at de samtidig mister noen av sine største profiler, så vil de være kapable til å slå hvem som helst utover høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag