*Nettavisen* Sport.

- Målforskjellen kan bli avgjørende

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Nedrykksstriden kan bli en nervepirrende affære - HamKam er midt oppe i den. Trener Frode Grodås tror målforskjellen kan bli avgjørende.

02.10.06 00:09

VÅLERENGA - HAMKAM 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Grodås var stolt av sine elever etter å ha holdt hjemmesterke Vålerenga til 0-0 på Ullevaal, ett poeng som kan vise seg å være gull verdt nå som nedrykksstriden tilspisser seg.

- Det kommer til å bli et rotterace til aller siste kamp. Her kan målforskjellen lagene i mellom fort bli avgjørende. De siste kampene blir preget av mye nerve og det blir eksamen hver gang, sier Grodås.

Med fire runder igjen, er Ham-Kam er i øyeblikket to poeng over kvalifiseringsplassen – og med best målforskjell (pluss ett mål) av alle lagene i sumpa.

- Kunne vunnet
HamKam skapte like mye som Vålerenga på Ullevaal, selv om det var oslolaget som hadde den aller største sjansen da Thomas Holm fyrte av fra syv-åtte meter og finske Juma Pasoja såvidt reddet på streken.

- Jeg er stolt av den innsatsen spillerne legger ned i dag. Vi ga Vålerenga akkurat den fighten de var redde for. I tillegg kunne vi vunnet hvis vi hadde scoret på den sjansen helt på slutten, sier Grodås, og legger til:

- Vi holdt nullen for åttende gang i år, og det skal vi være stolte av.

Tamt VIF-lag
Formsterke Vålerenga var tilbake til gamle synder mot HamKam. De skapte få sjanser og hadde lavt tempo i spillet. Bare en kort periode rett etter pause klarte de å trykke gjestene ordentlig bakover, og da skapte de et par store sjanser.

- Vi mangler spruten og har minst 20 prosent å gå på, sier VIF-kaptein Tom Henning Hovi.

Også spissen Jan Derek Sørensen var misfornøyd:

- Dette var ikke bra nok. Vi er for dårlige i den siste fasen av spillet, sistepasningen er nesten alltid upresis.

VIF falt ned til 6.plass, men har målsetningen klar:

- 4. plassen og Royal League-spill er målet nå, sier Hovi.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.