*Nettavisen* Sport.

- Man hater ikke en lillebror

Foto: Ned Alley (NTB/Scanpix)

Mini er for lengst fotballpensjonist, men har ikke sluttet å slenge med leppa mot erkefienden.

Rosenborg – Molde. Det kanskje aller største hatoppgjøret i norsk fotball på 90-tallet, da Molde faktisk flere ganger var nær ved å dytte Rosenborg ned fra tronen.

Kanskje har hatet roet seg litt de siste sesongene – fordi Rosenborg, og i hvert fall ikke Molde, har kjempet om seriegull.

Lørdag handler det imidlertid igjen om serieledelse når Rosenborg og Molde dundrer sammen på Lerkendal på selveste 16. mai. Dermed får også spenningsnivået gamle høyder.

- Vi har vært storebror
Men hat handler det ikke om, ifølge RBK-legenden Mini Jakobsen.

- Det var jo mest Molde som hatet oss. I en periode var de gode, men det er alltid vi som har vært storebror. De har vært lillebror, og har måttet tåle smekk et par ganger i året. Men man hater jo ikke en lillebror, sier Mini til Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at han som spiller ikke gjorde noe for å dempe temperaturen før Molde-kampene.

- Begge lag hadde noen profiler som slengte med leppa. Jeg var vel kanskje en av dem, ja, innrømmer han.

- Helt spesielt
En annen var Moldes Arild Stavrum. Og han er definitivt ikke enig i at hatet var ensidig.

- Nå spørs det hvordan man definerer hat, men tenningsnivået var i hvert fall helt spesielt for begge lag før kampene mellom Molde og Rosenborg. Den som har vært med i slike kamper og hevder noe annet, den lyver, sier Stavrum.

Stavrum tror Molde snyter RBK for konfekten på Lerkendal lørdag, men at trønder har vært best så langt – og fortsatt kommer til å være det.

- Rosenborg har vært det beste laget i Norge i år. De leder jo tabellen. Molde har vært veldig variable. De har vært veldig gode til tider, men også veldig dårlige i de to siste kampene, poengterer Stavrum.

Molde imponerer Mini
Kanskje litt overraskende er det Molde som har imponerte Mini mest.

- Molde har imponert, skråstrek overrasket, mest. Rosenborg har imponert i én kamp, mot Vålerenga. Ellers har de hatt en enkeltstående god omgang her og der, og veldig god uttelling i enkeltkamper, sier Mini, som spesielt er imponert over Moldes offensive spill.

Det er også Arild Stavrum. Likevel tviler han på at Molde vil henge med i medaljekampen.

- Jeg blir veldig overrasket hvis Molde henger med hele veien. Det har de ikke mannskap til, og i tillegg er det sannsynlig at de mister spillere i sommer. De tre senegaleserne, og unggutta i forsvaret (Forren og Rindarøy, red.anm.) bør alle være interessante på markedet, poengterer Stavrum.

Alt om Rosenborg-Molde og resten av 16. mairunden får du på Nettavisen lørdag ettermiddag!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Annonsebilag