- Man kan ikke få ut halvparten av lønna, for så å bryte kontrakten

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Heiner Mora har etter all sannsynlighet satt seg selv på sidelinjen i årevis.

25.06.13 10:54

Siste ord er ikke sagt og skrevet i historien om Heiner Moras kontrakt med Hønefoss Ballklubb, skriver Ringerikes Blad.

Costaricaneren hadde frist på seg til mandag å møte på trening i Hønefoss Ballklubb – etter ti dager lengre ferie enn de andre spillerne. Mora dukket ikke opp.

Hadde et ørlite håp
Det overrasker vel egentlig ingen. Heller ikke konstituert daglig leder Øyvind Røraas, som hadde et ørlite håp i forrige uke.

– Det har vært kontakt med Mora via e-post og tekstmeldinger. Da utelukket jeg ikke at han hadde tenkt å møte opptil avtalt dag og tid, sier Røraas til Ringerikes Blad.

Slik gikk det altså ikke, og nå har Heiner Mora etter all sannsynlighet satt seg selv på sidelinjen i årevis.

Ved ikke å møte på treningsfeltet til HBK mandag, har han nemlig brutt en profesjonell kontrakt, og HBK beholder spillerlisensen hans i halvannet år.

– Jeg vurderte selvmord. Jeg vet mange er redd for å innrømme slikt, men tanken streifet meg. Jeg kommer ikke til å spille mer, selv om de har sagt at det kan komme krav. Først kommer familien. Og så lenge de ikke er her, ønsker heller ikke jeg å være her, sa Mora til avisen Al Dia i hjemlandet i slutten av mai.

Ikke ønsket av Saprissa
– Jeg har ingen god følelse på at han dukker opp nå, men det virket som om han var litt på gli i forrige uke, sier Røraas.

Hjemme i Costa Rica har det blitt stille rundt spilleren. Han figurerer ikke lenger på førstesidene av sportsavisene, og Røraas er heller ikke lenger sikker på om Saprissa ønsker hans tjenester lenger.

I costarikansk målestokk vil Heiner Mopra være en dyr spiller. En av årsakene er at Mora er en høyt lønnet spiller i HBK. Han fikk også et sekssifret beløp i sign-on-fee da han kom til Norge.

Fikk tilbud om spiller i bytte
Da kontakten med Moras costarikanske klubb ble etablert for å løse den vanskelige situasjonen, fikk Hønefoss Ballklubb et tilbud om å få en spiller i bytte mot Mora. Det var helt uaktuelt for HBK, som avslo tilbudet momentant.

– Det ble for spekulativt, og det var noe vi aldri diskuterte. Du kan ikke få sign-on-fee og få ut halvparten av lønna, for så å bryte ut av kontrakten, sier Røraas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.