RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Man ser at de har vært i Manchester United

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær storfornøyd med sin nye midtbaneduo

MOLDE (Nettavisen): Lørdag kveld debuterte Etzaz Hussain for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Hussain, som nettopp meldte overgang fra Fredrikstad til MFK, spilte også under Solskjær i Manchester United. Molde-manageren har stor tro på sin nye midtbanespiller.

- Etzaz kommer til å bli en god fotballspiller for oss. Han er en type som passer inn i måten vi spiller på. Han vil ha ballen hele tiden, han er trygg med ballen og han ser mulighetene for gjennombruddspasninger. Mot Sogndal hadde han to-tre fantastiske pasninger. Dessuten har han et godt driv, forklarer Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Etzaz Hussain har ikke vært i Molde mange dagene, men fikk likevel spille fra start mot Sogndal. Ifølge Solskjær klarte han seg meget bra, og manageren skryter av Hussains evne til å prestere i den kreative midtbanerollen i Magnus Wolff Eikrems karantenefravær.

- Gode fotballspillere evner å levere selv om de ikke har vært i klubben lenge. Jeg kjenner jo Etzaz såpass godt at jeg vet at en av styrkene hans er mentaliteten. Han er veldig, veldig tøff mentalt, skryter Solskjær til Nettavisen.

- Forventer utvikling
I rollen som playmaker har man et ekstra stort press på seg til å gjøre gode valg med ballen i beina. Ikke bare må man evne å spille de korte, trygge pasningene, men man må også prøve på de vanskelige gjennombruddspasningene. For Solskjær er det viktig at Hussain tør å prøve selv på de vanskelige tingene.

- Han er en spiller med selvtillit. Man vil jo at spillerne skal gå utpå der og utfolde seg. De må tørre å prøve, tørre å vise hva dem kan. Hvis spillerne ikke prøver seg i kamp, så øver dem for ingenting.

Selv om Solskjær skryter av Etzaz Hussain, er han klar på at det er ting som kan forbedres. Den sindige nordmøringen vet alt om det å jobbe for å bli best mulig, og han forventer at Hussain tar steg, spesielt fysisk.

- Han er fortsatt en ung gutt. Han kommer til å vokse og bli sterkere. Han må bli vant til å trene med høyere intensitet, for vi har høy intensitet på våre treninger. Når han blir kjent med René Skovdahl (fysisk trener i Molde, red. anm.), så kommer han til å merke kjøret, han også. Det er mange som har utviklet seg veldig på det fysiske under René, og det kommer Etzaz til å gjøre også.

Manchester United-duo
I lørdagens kamp mot Sogndal dannet Etzaz Hussain Moldes midtbaneduo sammen med Magne Hoseth. I neste tippeligakamp, som er mot Ålesund, vil Magnus Wolff Eikrem være tilbake fra karantene, og kan fort danne en sentral midtbaneduo sammen med spilleren som sendte nettopp Molde ut av cupen i fjor.

Både Hussain og Eikrem spilte under Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, og Molde-sjefen ser fram til å benytte seg av en duo som begge har blitt avlet opp på samme måte som midtbanestjerner som Paul Scholes, David Beckham og Ryan Giggs.

- Man kan se på dem at de har gått Manchester United-skolen. Man kan se på dem at de er spillere av høy klasse. De er veldig gode teknisk, de er trygge med ballen og de har selvtillit til å spille på det også. Uavhengig om man ligger under 1-0 eller leder 5-0, så prøver de på det samme, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Solskjær var avgjørende
For Etzaz Hussain selv var det avgjørende å komme til en klubb med ambisjoner. 19-åringen, som var i Vålerenga i kun noen måneder før han havnet i en tilsynelatende uløselig krangel med manager Martin Andresen, forklarer overfor Nettavisen at Solskjær var nøkkelen for at han valgte å signere for romsdalsklubben.

- Jeg tror ikke jeg hadde byttet klubb i Norge dersom Solskjær ikke var trener. Jeg tror jeg kan bli veldig god under ham. Molde er et kjempefint steg for meg. Her har jeg enda bedre spillere rundt meg, og forhåpentligvis blir jeg bedre og bedre for hver kamp jeg spiller, sier Etzaz Hussain til Nettavisen.

Hussain forklarer at han har ambisjoner, og er klar på at han ikke har tenkt til å stagnere i Molde.

- Jeg vil vise hva jeg står for, og jeg kommer til å jobbe hardt. Jeg har kommet til et av Norges beste lag, og jeg har ikke kommet her for å dra på fisketur, avslutter Etzaz Hussain til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere