*Nettavisen* Sport.

- Man skulle tro han ble født i Brasil

Foto: Montasje NTB scanpix / Vegard Grøtt /

Nå er Mats Møller Dæhli (17) nominert til pris som årets mest lovende fotballspiller i England.

11.10.12 13:46

BERN (NETTAVISEN): Onsdag ble det klart at den norske Manchester United-spilleren Mats Møller Dæhli (17) er nominert til Rising Star Award – en pris som deles ut til den spilleren i Nordvest-England som har vist prov på å være den mest talentfulle unggutten det siste året.

Der kjemper Dæhli med spillere som Nick Powell (Manchester United), Martin Kelly (Liverpool) og Tom Ince (Blackpool) om den gjeve prisen. Mandag 29. oktober stanses avstemningen og en vinner kåres.

Nettavisen tok onsdag en prat med United-spiller Joshua King og tidligere United-spiller Magnus Wolff Eikrem. Begge har latt seg imponere kraftig av den norske 17-åringen, og blir ikke overrasket når Nettavisen forteller om nominasjonen.

- Han er helt fantastisk. Jeg elsker å spille med ham. Han er veldig unorsk i spillestilen, man skulle nesten tro han er født i Brasil, sier lagkamerat Joshua King til Nettavisen.

- Han er veldig teknisk, og kan nå utrolig langt hvis han jobber hardt, fortsetter landslagsspissen.

Kunne se fremgangen
- Hva er det som gjør ham så spennende?

- Han er kreativ. Veldig kreativ. Han er best med ballen i beina, sier King.

Magnus Wolff Eikrem fortalte Nettavisen i februar at han lot seg fascinere av Mats Møller Dæhli da han trente med Molde i fjor sommer. Denne sommeren var han også med på Molde-treninger, og Eikrem er klar på at han har utviklet seg voldsomt på det ene året.

- Det er klart, når man spiller i en klubb som United og trener med så mange gode spillere, blir man bare bedre og bedre. Det kunne vi se. Jeg har store forventninger, men vil ikke sette for mye press på ham, sier Eikrem til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix

Joshua King påpeker at alle som har kontrakt med United er supertalenter, men innrømmer at Dæhli er blant de mest spennende på Old Trafford akkurat nå.

King er også klar på hvor Dæhlis største utfordring ligger akkurat nå.

- Han må vokse litt, for han er fortsatt veldig liten. Men det var Magnus (Wolff Eikrem) også da han kom til klubben, og han har vokst som bare det. Dette er det andre året hans i United, og han kommer til å vokse. Han får bli med meg i styrkerommet hver morgen, men han er så teknisk at han ikke burde tenke på det. Han må utvikle seg som fotballspiller, sier King.

Anerkjent
Dette er ikke første gang Dæhli blir lagt merke til på balløya. Etter forrige sesong ble han kåret til årets akademispiller i United, en pris som tidligere er gått til Ryan Giggs, Paul Scholes og Danny Welbeck, for å nevne noen.

- Det sier litt at trenerne mener han var U18-lagets beste spiller forrige sesong. Well done, sier Joshua King.

Denne sesongen har Dæhli åpnet gnistrende i U18-ligaen, og har fått mye skryt for sine prestasjoner. Han ble også trukket frem som banens beste spiller i en kamp lagkamerat James Wilson scoret fem mål, noe som sier litt om det nordmannen leverte i den kampen.

Rising Star-nominasjonen kommer derfor neppe som en overraskelse på dem som følger United tett.

PS: Det er flere kåringer som Northwest Football Awards skal avgjøre i slutten av oktober. I klassen «Årets spiller i Premier League» er følgende spillere nominert:

Antonio Valencia (Manchester United), Vincent Kompany (Manchester City), Martin Skrtel (Liverpool), Yakubu Aiyegbeni (Blackburn), Adam Bogdan (Bolton), John Heitinga (Everton) og Gary Caldwell (Wigan).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.