*Nettavisen* Sport.

- Man takker ikke nei til slike tilbud

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Kristoffer Skjerping er klar for Joker Merida.

27.10.11 19:37

18-åringen har allerede kjørt inn resultater det lukter svidd av - tross sin unge alder.

Junioren vant blant annet Norgescupen i 2010, og ble nummer tre i år (bak vinneren Tormod Hausken Jacobsen (Stavanger SK) og Sondre Holst Enger (Glåmdal SK)).

Skjerping ble også norgesmester på tempo i år, og ble nummer 17 under junior-VM i København.

- Nødt til å ta valg
Han er elev ved NTG på Kongsvinger, og har representert Glåmdal SK denne sesongen.

- Jeg fikk et tilbud fra Joker Merida, og det er slikt man ikke takker nei til. De er Norges beste sykkellag, og dersom man skal videre her i livet, er man nødt til å ta noen valg, forteller Skjerping til procycling.no.

Sotraværingen trenes av Fredrik Mohn og har denne sesongen kjørt sammen med Holst Enger på Hedmarken.

Etter sistnevntes overgang til Plussbank Cervélo, kommer de to til å konkurrere mot hverandre neste sesong.

- Det blir veldig spennende å kjøre mot Sondre. Jeg kjenner ham godt fra før av og vi har bodd sammen på NTG.

Stort talent
Duoen utgjorde Norges lag under fellesstarten i København, sammen med Hausken Jacobsen og Daniel Hoelgaard (Sandnes SK). Hoelgaard avsluttet best av kvartetten, og tok sjuendeplassen, mens Skjerping ble tvunget til å stå av rittet.

De norske juniorene viser at det gror godt i norsk sykkelsport for tiden.

- Hvordan vil du beskrive Sondre Holst Enger?

- Han har et sinnssykt talent og en utrolig god spurt. Han kan bli en utrolig god rytter, dersom han gidder det selv, mener Skjerping.

Sterk U23-satsing
En av Skjerpings fremste kvaliteter er tempoegenskapene. I år vant han som nevnt NM-tittelen og temporittet på Eidsvoll. Tidligere har han blitt nummer to under bakketempoen i Sandnes.

- Jeg har en god avslutning, men tempodisiplinen er kanskje min fremste styrke. Jeg har en meget god trener (Fredrik Mohn, som også trener Edvald Boasson Hagen) og har sluppet unna både sykdom og skader, forteller unggutten om framgangen de siste årene.

Neste sesong blir han en del av U23-satsingen til Joker Merida. Der inngår også Eirik Kasa Jarlseth, Audun Brekke Fløtten og Daniel Slåtto Gomnes (alle nye fra Team Ringeriks-Kraft), samt Mats Lohne, Vegard Breen og Christer Jensen.

Stallen kompletteres av Vegard Robinson Bugge, Adrian Gjølberg, Reidar Borgersen, Sondre G. Sørtveit, Stian Remme, Svein Erik Vold og Christer Rake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag