*Nettavisen* Sport.

- Manchester United er historie

Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix

Cristiano Ronaldo skrev under ny kontrakt med Real Madrid søndag.

15.09.13 15:02

Det har vært spekulert i lang tid på om Cristiano Ronaldo ville komme til å signere under på en ny kontrakt med Real Madrid.

Mange tenkte at Gareth Bales ankomst til klubben ville åpne for en retur til Manchester United for Ronaldo, men portugiseren ble værende på Santiago Bernabeu Stadium.

Søndag morgen bekrefter klubben, ifølge Sky Sports, at verdens nest beste spiller har skrevet under på en ny avtale med den spanske storklubben.

Ifølge Marca kommer Ronaldo til å få en betraktelig lønnøkning. Det spekuleres i at portugiseren vil få en lønnsøkning på drøye 70 prosent, og at hans nye årslønn vil være verdt 17 millioner euro, tilsvarende 134 millioner norske kroner.

Dette vil gjøre han til verdens best betale fotballspiller.

- United er historie
På en pressekonferanse søndag formiddag signerte Ronaldo kontrakten som gjør han til verdens best betalte fotballspiller.

Presidenten i Real Madrid, Florentino Pérez, var fornøyd med å få underskriften til sin beste spiller.

- Cristiano vil spille for Real Madrid de neste fem årene, sa klubbpresidenten på pressekonferansen ifølge Marca.

Ronaldo selv var også veldig fornøyd med å signere under på den nye kontrakten, og han benekter at han kan returnere til Manchester United i nærmeste framtid.

- Manchester er historie. Nå er dette hjemmet mitt, sa Ronaldo på spørsmål om gamleklubben.

Portugiseren blir ett alt å dømme verdens best betalte fotballspiller med sin nye kontrakt, men det hevder Ronaldo ikke betyr så mye.

- Det er ikke det viktigste. Penger er viktig, men det var ikke avgjørende. Jeg bryr meg ikke om jeg er den som tjener mest eller tredje mest. Jeg føler meg bra, fortsatte Ronaldo.

- Viktig for klubben
C More-kommentator og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener kontraktsforlengelsen er meget viktig for klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile/Canalplus.no

- Det er klart det er viktig å forlenge med den sannsynligvis nest beste spilleren i verden. Det er også viktig for Real Madrid på banen at de forlenger med han som scorer flest mål, og det er viktig for å holde andre klubber unna og slippe flere spekulasjoner, sier Veland til Nettavisen.

Detaljene rundt kontrakten er ikke kjent, men Veland hevder det skal være snakk om en kontraktslenge til og med 2018.

- Forhandlingene har pågått veldig lenge, og det har ingen sammenheng med Gareth Bales ankomst til klubben. Klubbpresidenten og Ronaldo selv har vært klar på at dette her er en enkeltstående handling. De ønsket å forlenge uavhengig av Bale, forklarer Veland.

- Timingen har nok noe med Bale å gjøre, og det er naturlig at dette ble gjort for å dempe spekulasjonene. Klubbpresidenten har uttalt at han var 100 prosent sikker på at de ville komme til enighet til slutt. Det er på mange måter en god timing på det. Nå har overgangsvinduet stengt, og Bale er på plass. Ting har på mange måter roet seg.

- Imponerte ikke
Lørdag kveld debuterte Bale for Real Madrid, og waliseren gjorde seg bemerket på måltavlen.

Veland lot seg allikevel ikke imponere av hva han fikk se av verdens dyreste fotballspiller mot Villarreal.

- Det var ikke all verden. Det var den scoringen, men utenom det bidro han nesten ikke med noe som helst. Jeg er overrasket over at han startet. Han hadde kun 30 minutter med offisiell fotball siden mai, og det var for Wales i midtuken, forklarer Veland.

- Han har knapt nok trent med sine nye lagkamerater. Man kan ikke kritisere valget (på at han fikk starte) når han ble delvis avgjørende for at Madrid tok poeng.

Bale har slitt med en skade i foten i sommer, og spilte kun én av treingskampene til Tottenham i sommer. Etter det har waliseren kun trent alternativt, før han på landslagssamlingen forrige uke var tilbake i trening for fullt.

- Kommer for å pusse skoene til Ronaldo
Veland mener det er for tidlig å si hvordan Bale vil gjøre det for sin nye klubb.

- Spillemessig var det nok ikke så bra som mange hadde håpet. Vi må gi Bale tid. Han skal inn i en spillergruppe som er vanskelig å komme inn i. Han skal også tilvenne seg en ny spillestill, forklarer han.

Ronaldo har vært den ubestridte kongen i Real Madrid de siste sesongene, og Veland tror ikke Bale kommer til å utfordre portugiserens plass på tronen i klubben.

- Ronaldo sitt hegemoni i Real Madrid blir ikke satt på prøve når Bale er så ydmyk som han er. Bale kommer for å pusse skoene til Ronaldo, kan det neste se ut som.

C More-kommentatoren tror verdens to dyreste spillere kommer til å utgjøre en farlig duo når de får spilt litt sammen.

- Det er to fantastisk gode fotballspillere. All logikk tilsier at to gode fotballspillere skal kunne spille god fotball sammen. Når Bale har den ydmyke holdningen, så er det med på å blidgjøre Ronaldo. Jeg tror ikke det hadde gagnet bale om han hadde oppført seg som verdens beste fotballspiller, avslutter Veland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.