*Nettavisen* Sport.

- Manchester United er ikke fornøyde, men de holder roen

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Jose Mourinho tror ikke David Moyes er under press.

15.01.14 10:05

José Mourinho sier han vet at managerkollega David Moyes sitter trygt i Manchester United. Chelsea-sjefen mener presset på skotten kommer utenfra.

Mourinho tror i likhet med de fleste at tittelforsvareren fra Manchester er ute av gullkampen i Premier League. Portugiseren mener luken på elleve poeng opp til serieleder Arsenal, er for stor til at den lar seg tette.

Selv om Moyes har slitt i debutsesongen etter at Uniteds legendariske manager Alex Ferguson ga seg i fjor sommer, er Mourinho sikker på at etterfølgeren vil få tid til å snu på tingenes tilstand i storklubben.

- David er ikke under press fra innsiden. Presset kommer fra mediene som konsekvens av at de ikke har hatt de beste resultatene. Det viktigste er ikke presset fra utsiden, men realiteten på innsiden. Jeg vet etter flere års samtaler med Sir Alex og basert på kilder i klubben, at Man. United ikke er fornøyde, men de holder roen. De stoler på David, og David stoler på dem, sier Mourinho til London Evening Standard.

- Spesiell klubb
Portugiseren mener Moyes er i en spesiell klubb, som forstår hvor viktig det er å gi manageren tid til å yte sitt beste og bygge sin eget lag.

- Gir spillerne manageren skylden og tenker «er jeg trygg?». Nei. Manageren er rolig, og spillerne tenker at dette er sjefen deres de neste tre-fire-fem årene. De står sammen om å bygge et nytt storlag. Avstanden opp til tabelltoppen er vanskelig å ta igjen, men David har en fantastisk jobb.

Venter tøff kamp
Selv om Manchester United har variert kraftig denne sesongen, tar ikke Chelsea-manageren seier for gitt når laget hans tar imot rødtrøyene på Stamford Bridge søndag.

- United er en vinnerklubb, som har mange fantastiske spillere. Ja, de har en dårlig periode, men de kommer hit for å vinne. De ønsker å vise hvem de er, både individuelt og kollektivt som lag. Det blir en stor kamp, sier Mourinho.

Manchester United har vunnet fem av sine seks siste seriekamper, men ligger fortsatt på en skuffende sjuendeplass. Chelsea er nummer tre på tabellen, to poeng bak Arsenal. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.