*Nettavisen* Sport.

- Mange har klaget på meg

Men nå vil Ola Kamara bli løsningen på Per-Mathias Høgmos problem.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Når Norge spiller mot Island tirsdag kveld, vil det trolig være foran et meget glissent Ullevaal-publikum.

Kampen betyr null og niks for det norske laget, og med VM-drømmen knust tyder mye på at folket holder seg hjemme foran TV-skjermen når kampen sparkes i gang.

Men for spillerne er det en mulighet til å vise nyansatte Per-Mathias Høgmo at de vil være med på prosjekt «EM i Frankrike 2016».

En av dem som vil sikre seg en billett til toget videre, er Strømsgodsets Ola Kamara. Han har egenskaper Høgmo etterlyste på pressekonferansen før kampen.

- Vi bli dyktigere foran mål når vi kommer til så mange innlegg som vi gjør, sa Høgmo til pressekorpset på Ullevaal tirsdag.

Nå vil Kamara bli løsningen Høgmo leter etter.

- I det siste har avslutningene mine sittet, og jeg føler at Høgmos energi og spillestil passer meg godt. Jeg tror også det kommer til å bli skapt mange sjanser med den nye spillestilen, og da kan jeg score mål, sier Kamara.

Da han snakket med pressen på Ullevaal tirsdag, omtalte han seg selv som «hat trick-mannen», med et glimt i øyet selvsagt.

- Mange har klaget
Men faktum er at Kamara har scoret hat trick i to kamper, og to mål i én kamp, siden returen til Godset i sommer. Han ser ikke bort fra at han kan krone bursdagen sin med et nytt hat trick i kampen mot Island.

- Det er alltid en sjanse for det. Jeg håper på et mål, men hat trick hadde vært fantastisk på bursdagen min. Jeg har fått meg noen hat trick denne halvsesongen, og hvis jeg scorer tidlig, kommer jeg til å gå for tre mål, sier en offensiv Kamara.

- Hva har gjort at at du det siste halvåret er blitt så god og trygg foran mål?

- Jeg har jo fått veldig mange sjanser opp gjennom. Det er mange som har klaget over at jeg har kastet bort veldig mange sjanser, og man lærer hele tiden. Jeg ser hele tiden etter muligheter for å bli bedre, og da blir man bedre etter hvert. Men det er fortsatt masse forbedringspotensial her, sier «hat trick-mannen».

Bursdagsbarn
23-åringen fyller 24 tirsdag, og har allerede gjort klar ønskelisten for hans 24. bursdag.

- Jeg har sett for meg at jeg skal gi meg selv en god bursdagsgave ved å score mål på Ullevaal. Det hadde vært veldig stort, sier Kamara til Nettavisen.

Han er en av få som fikk pluss i margen i Norges pinlige 0-3-tap mot Slovenia. Kamara fikk en halvtime på banen og hadde flere gode involveringer.

Nå tyder mye på at Godset-yndlingen spiller fra start når Island står på motsatt banehalvdel tirsdag kveld. Han har vært i scoringsform siden han vendte hjem i sommer, og på ti kamper har spissen scoret ti mål.

Uviss fremtid
Han er bare på utlån i Strømsgodset, et lån som avsluttes etter sesongen. Spissen er fortsatt eid av den østerrikske klubben SV Ried, og det er usikkert hva som skjer videre.

- Fremtiden er helt uviss.

- Hva vil du selv?

- Om jeg får drømmesjansen, drar jeg, men Godset er et veldig godt alternativ. Jeg får se hva som skjer etter sesongen, og jeg vet heller ikke hva Ried ønsker, så vi får se, sier han.

Tirsdagens kamp betyr ingenting for Norge, som allerede har fått VM-drømmen knust, men for islendingene er kampen av en helt annen betydning.

Med seier over Norge, vil Island nemlig være garantert å spille playoff om de siste billettene til VM i Brasil. Aldri tidligere har Island klart å kvalifisere seg til et stort fotballmesterskap, men med ledelse av svenske Lars Lagerbäck kan bragden snart bli fullført.

- Det har ikke noe å si at det er Island vi møter. De har kanskje flere profiler enn oss, er et godt lag og er topp motiverte, så vi må være på tuppa, sier Kamara om tirsdagens kamp.

Høye billettpriser
Skal en familie på fire, to barn og to voksne, se på kampen mot Island, må de betale 1200 kroner for fire billetter på kortsiden. Er man to voksne som vil se kamp fra langsiden, blir prisen den samme, 1200 kroner.

Informasjonsmedarbeider i NFF, Yngve Haavik, kunne i 11.30-tiden mandag opplyse om at det var solgt rundt 8000 billetter til kampen mot Island. Men til tross for den labre interessen, vil ikke NFF sette ned prisene.

- Vi har gitt rabatterte tilbud til studenter og fotballklubber – utover det ligger prisstrukturen som vi har hatt i 2013-sesongen fast, sier Haavik til Nettavisen.

Selv om det ikke blir billigere å se Norge-Island, blir det nå en full gjennomgang av billettprisene frem mot neste kvalik, og NFF ser ikke bort fra at det kan bli billigere å se det norske landslaget i tiden som kommer.

- Vi har selvsagt tatt innover oss at det ikke har kommet så mange til Ullevaal i år som vi hadde håpet på. Derfor er det også naturlig at dagens prisstruktur blir sett på inn mot neste år, sier han.

- Det er ingen tvil om at interessen generelt og inn mot Island-kampen spesielt hadde vært langt større om de sportslige resultatene hadde vært bedre. Vi skulle gjerne svært vært i en situasjon hvor morgendagens kamp kunne gitt oss plass play off til VM i Brasil, fortsetter Haavik.

Kampen mellom Norge og Island har avspark klokken 20, og den kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.