*Nettavisen* Sport.

- Mange millioner på plass

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Men nå drømmer Lyn-fansen om hjelp fra Aalesund.

14.09.09 18:55

De mangler millioner. 17 millioner. Og de har bare 16 dager igjen å skaffe dem på. Hvis ikke går fotballklubben Lyn konkurs.

Nøyaktig hvor alvorlig situasjonen er, ble veldig tydelig mandag. Da la klubbens hjemmeside om forsidedesignet. I stedet for den vanlige siden med lenker og nyheter, møtes nå brukerne av en helsvart side med teksten:

«16 DAGER IGJEN
Klokken er fem på tolv for Lyn, og klokken tolv kan det være for sent. Jeg håper du kan bidra med engasjement og midler slik at vi beholder klubben vår i toppen av norsk fotball."
Even Winje, investor og Lyn-supporter.»

Nettavisen har vært i kontakt med flere kilder i og nær klubben, og fra ulike hold sies det nå at Lyn skal ha fått tak i 5-6 av de 17 millionene de må ha på plass. Samtidig pågår det flere prosesser - også utenfor klubbens regi - som kan gi resultat. Derfor skal det være vanskelig å vite nøyaktig hvor nært Lyn er å nå målet sitt.

Direktør Erik Langerud har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag, men Odd Karlsrud, styreformann i selskapet Olja Lyn, innrømmer i alle fall at det selskapet er på god vei til å skaffe til veie de tre millionene de har som mål å bidra med.

- Ballen ruller. Det er mange som bryr seg, sier han til Nettavisen.

Får konsekvenser
Klarer ikke klubben å skaffe til veie de omtalte 17 millionene, vil det også få alvorlige konsekvenser for konkurrentene. Alle lag som har tatt poeng mot Lyn, mister disse. Det betyr at Aalesund (slik situasjonen er nå) faller ned på sisteplass på tabellen. Sandefjord, som også har tatt full pott mot Oslo-laget, mister også seks poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kun ett poeng vil i så fall skille de fire dårligste lagene på tabellen: Strømsgodset (22), Fredrikstad (22), Bodø/Glimt (22) og Aalesund (21).

Norsk Toppfotball vil imidlertid ikke gripe inn for å hjelpe Lyn med å fullføre sesongen.

- Svaret er nei. Vi forholder oss til de regler og lovverk som gjelder. Bakgrunnen for at vi sier nei, er også at dette må være forutsigbart og likt for alle, sier direktør Nils Røine til Nettavisen.

Signalene Nettavisen har fått fra Norges Fotballforbund, tyder heller ikke på at de kommer til å bidra for å redde en enkeltklubb.

Mandag ettermiddag sendte NFF ut et skriv der det tydelig framgår at en eventuell konkurs vil føre til at kampene den aktuelle klubben har spilt, vil bli strøket. En klubb som går konkurs vil dessuten forsvinne helt ut av seriesystemet.

Se flere detaljer her (ekstern lenke)

Frir til investor
Spørsmålet er om Aalesund, som i så fall vil ligge på nedrykksplass, engasjerer seg.

- Det har jeg ikke tenkt på. Vi har nok av egne problemer å stri med, sier trener Kjetil Rekdal.

- Vi har ikke diskutert om vi kan bidra med noe, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

- Men det kan jo være at de kommer i havn med dette selv, legger han til.

Lyn-fansen i Bastionen frir imidlertid til Aalesunds store investor, Olav Nils Sunde.

- Dette er mer spennende enn valget, og selvfølgelig svært uvisst, sier talsmann Øystein Kvam til Nettavisen.

- Det er snakk om veldige mye penger som skal inn på kort tid, men alle penger er gangbar mynt. Om de kommer fra Aalesund, Saudi-Arabia eller Oslo Vest spiller ingen rolle, så lenge pengene er gitt. Dette må jo være interessant for Sunde i Aalesund. De mister seks poeng hvis vi går konkurs. Aalesunds inntektsgrunnlag blir jo redusert hvis de rykker ned. Sånn sett kunne kanskje én million per poeng være noe de burde vurdere å stille opp med, legger han til.

PS. Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Olav Nils Sunde mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.