RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange prøver å stoppe Messi også

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal er ikke redd for at motstanderne vil sette frimerke på Michael Barrantes.

AALESUND - BRANN 2-0

ÅLESUND (Nettavisen): Michael Barrantes hadde en formidabel fjorårssesong og tilskrives mye av æren for AaFKs suksess i Europa League og den norske cupen. Midtbanespillerens 18 scoringer på 42 offisielle kamper får Kjetil Rekdal til å dra fram superlativene.

- I fjor var han Skandinavias beste midtbanespiller. Å score nesten 20 mål som midtbanespiller er fantastisk bra for en midtbanespiller. Han tok på seg rollen som både storscorer og playmaker. Men så langt i år har han vært et stykke unna den formen, mener Rekdal.

Barrantes har hatt bokstavelig talt mye «stang-ut» hittil med et nesten tosifret antall stolpeskudd. Touchen og pasningsfoten har heller ikke vært av samme standard som i store deler av fjorårssesongen. I de to siste hjemmekampene har imidlertid teknikeren hatt stor progresjon og dessuten funnet veien til nettmaskene igjen.

- Barrantes er usedvanlig viktig for oss. At han nå begynner å score igjen, er uvurderlig for AaFK. Han tar mye skuddansvar og har kvaliteter som ingen andre i norsk fotball har, sier Rekdal.

IMPONERT: Kjetil Rekdal er full av lovord om sin costaricanske stjernespiller.
IMPONERT: Kjetil Rekdal er full av lovord om sin costaricanske stjernespiller.

Mot Brann brukte venstrebeinte Barrantes høyrefoten til å banke inn 1-0 med en utsøkt volleyscoring i nedre kryss. Dernest viste Barrantes fram stadig mer av sitt brede tekniske repertoar, og han herjet regelrett i mellomrommet.

- Planen var å legge press på Barrantes og markere han tett. Men Barrantes er en smart spiller som er vanskelig å stoppe, skryter Brann-trener Rune Skarsfjord.

- Enten er det han som er bedre enn våre spillere, eller så er det våre spillere som er dårligere enn ham, humrer Skarsfjord.

Messi og Barrantes
Der AaFKs oppbyggende spill tidligere var lagt opp rundt Tor Hogne Aarøy, er det nå Barrantes som hele spillet sentreres gjennom. Denne etter hvert så kjente oppskriften vil nødvendigvis skjerpe appetitten til å markere Barrantes tett. Det bekymrer likevel ikke Rekdal – som like godt trekker en analogi til Lionel Messi.

- Motstanderne gjør alle mulige grep for å stoppe Lionel Messi. Likevel scorer han 50 mål. I tillegg skaper det rom for andre spillere. Gode lag har flere strenger å spille på. Det har også vi; AaFK er ikke bare Barrantes, sier Rekdal.

Derfor er gode prestasjoner fra Barrantes’ lagkamerater en forutsetning for at costaricaneren skal blomstre.

- Fredrik Ulvestad og Peter Orry Larsen har slitt med sykdom og skader i starten av sesong. I tillegg har vi hatt mange skader i angrepsrekka. Når vi får flere spillere tilbake, vil det frigjøre Barrantes, slik at han kan bli enda bedre. Han er også avhengig av å ha gode lagkamerater ved sin side, og da hjelper det veldig på at vi er i ferd med å få flere spillere tilbake, forteller Rekdal.

- Tre glitrende lagdeler
Han er klar på at på keeperplassen, i forsvaret og på midtbanen er AaFK svært godt forspent. I angrepsleddet er imidlertid realiteten en annen.

- Vi har hatt mange skader og mye utskiftninger. Vi har mange spillere som har stort potensial, som Lars Fuhre, Christian Myklebust og Tremaine Stewart, men de er for opp og ned i prestasjonene foreløpig, mener Rekdal.

Varierende vingspill gjør samtidig rammebetingelsene dårligere for spissene, som betegnes som AaFKs virkelige akilleshæl.

- For at Sander Post skal fungere, er han avhengig av godt vingspill og gode innlegg. Det samme gjelder Edvard Skagestad, som riktignok har litt mer fart og kontringsstyrke.

- Snudde om på alt
Post og Skagestad er blant spillerne som har fått prøve seg som midtspiss i AaFKs 4-3-3-system. Ingen av dem har klart å fylle tomrommet etter Tor Hogne Aarøy, men Posts målgivende pasning til Barrantes og hodestøtet som ga 2-0 vekket klare konnotasjoner blant AaFK-tilhengerne.

- Mot Brann brukte vi Sander mer riktig enn tidligere. Da presterer han også bedre, påpeker Rekdal.

ENDELIG: Sander Post (nederst) kan juble etter å ha satt inn Aalesunds andre mål mot Brann.
ENDELIG: Sander Post (nederst) kan juble etter å ha satt inn Aalesunds andre mål mot Brann.

Få spillere har frustrert fansen mer enn Post. Rekdal har imidlertid forsvart spisskjøpet sitt til det kjedsommelige.

- Jeg har aldri angret på at jeg kjøpte Sander. Han har kvaliteter i laget som vi trenger, sier Rekdal, før han gjør et tilbakeblikk:

- I 2010 hadde vi en meget god sesong. Vi hadde en tydelig spillestil med løpssterke indreløpere, aktivt vingspill og Aarøy som spydspiss. Da vi mistet Aarøy, måtte vi legge om spillestilen. Vi snudde om på alt, spilte mer på fot, og det meste gikk gjennom Barrantes, forteller AaFK-treneren.

Denne omleggingen av spillestilen ble imidlertid ikke fullstendig.

- Vi kom fram til at det ble for tynt og at vi trengte en spillertype som Sander. Hans hodestyrke er god å ha på dødballer og som oppspillspunkt når vi slår mange innlegg, slik vi ofte gjør på hjemmebane. Derfor tror jeg Sander vil bli en viktig spiller for oss, men samme rolle som Aarøy vil han ikke få. Vi vil fortsette å bruke Barrantes regelmessig, forteller Rekdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere