- Mange sa jeg ikke kom til å spille

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Men Vadim Demidov mener han har motbevist kritikerne sine.

ROSENBORG - BAYER LEVERKUSEN 0-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Vadim Demidov var en omstridt mann på Lerkendal i høst.

Midtstopperen valgte å ikke signere ny kontrakt med Rosenborg, og skrev i stedet under for spanske Real Sociedad fra og med nyttår.

Siste hjemmekamp
Men da spanjolene forsøkte å hente Demidov allerede i sommerens overgangsvindu, valgte trønderne å beholde Demidov, framfor å dra inn noen flere kroner.

Det trodde mange skulle slå ut negativt for både Rosenborg og Demidov selv.

- Det var mange som sa jeg ikke kom til å spille mer for Rosenborg, da jeg skrev under, sier Demidov etter oppgjøret mot Bayer Leverkusen. Det var hans siste kamp på Lerkendal i denne omgang, ettersom kursen settes sørover over nyttår.

Og Demidov var som vanlig dominant i Rosenborgs midtforsvar og viste hvorfor han blir en vanskelig mann å erstatte for påtroppende Rosenborg-trener Jan Jönsson.

For etter alt oppstyret rundt overgangen til spansk fotball har Demidov fortsatt å være en nøkkelspiller for Rosenborg, og det sier mye om 24-åringen.

Rosenborgs policy har i flere år vært at spillere som ikke signerer nye kontrakter og sitter på utgående kontrakt vil bli nedprioritert dersom ikke den enkelte spiller er et soleklart førstevalg.

Og det er her flere trodde at Demidov bare skulle cruise gjennom det siste halvåret i Trondheim, og dermed miste plassen på laget.

- Har gitt alt
I stedet skjedde det motsatte.

- Jeg har mye å takke Rosenborg for, de har gitt meg tillit og tatt imot meg på en flott måte. Men ingen kan si at jeg ikke har gitt 100 prosent for klubben, sier Demidov.

Nå venter Aris i siste kamp om to uker, før Demidovs tid i Rosenborg er over. Da venter nye utfordringer i Spania.

- Jeg har vært her i tre år og utviklet meg veldig. Nå skal jeg ta et nytt steg og prøve meg på nye utfordringer. Målet er selvfølgelig å spille, men jeg kommer fra en lang sesong midt i deres sesong, så det blir interessant å se hvordan de tenker det, sier midtstopperen.

Det er nok i alle fall en stor oppgave som venter den som skal tre inn i den ledige plassen i Rosenborgs backrekke.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.